8 Kasım 2010 Pazartesi

HAMSİ KUŞU



Malzemeler
yarım kilo hamsi
1 çay bardağı galeta unu
2-3 diş sarmısak
10 dal dereotu
3-4 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
tuz
ayrıca
1 su bardağı un
3 adet yumurta
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp yıkayın ve süzgeçe alın. Sarımsağı, dereotunu, taze soğanı ve maydanozu kıyın. Galeta ununu, tuz ve karabiberide ekleyip karıştırın. 1 tane balığın içine bu karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın. Hamsiler bitene kadar bu işleme devam edin. Hazırlanan hamsi kuşlarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.

11 yorum:

  1. TAM MEVSİMİ DEĞİLMİ CANIM ELLERİNE SAĞLIK FACEDE PAYLAŞTIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. naneciğim varol demekle yetineceğim..
    :))) okadar çok severim..
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canim..kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canımm..çok lezzetli görünüyor:))

    YanıtlaSil
  6. ikbalanem çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olur.
    Sevgilerimi bıraktım:)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Elifin Terazisi, harika bir lezzet.Ellerinize emeğinize sağlık.
    Elif hanım hamsi tuzlama zamanıı geldimi? aydınlatırsanız sevinirim. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  9. Belgincim ben sana yazıyım. Eğer güzel, diri karadeniz hamsisi bulursan mutlaka tuzla derim. Tam zamanıdır. Eğer nasıl tuzlanıyor dersen bende var, yöresel lezzetlerde.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  10. İlginize teşekkürederim.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil