9 Şubat 2011 Çarşamba

KİLİÇE ( HAYAT ÇÖREĞİ )



Mardin 'de tüm önemli günlerde yapılan bir çörektir.

Malzemeler
250 gr tereyağ
300 gr toz şeker
250 ml süt
3 tane yumurta
2 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
alabildiği kadar un
Yapılışı
Tencerede sütü ısıtın. Tereyağ ve toz şekeri ekleyip eritin. Unu bir kaba alın, ortasına sütlü karışımı, mayayı, baharatları ve 2 tane yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın. 10 dakika daha dinlendirin. Hamurlara geniş elips şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

8 yorum:

  1. Missss,bu nefis bir çöreğe benziyor..Gördüğüm an mayalı olduğunu düşündüm ve yanılmadım..Keşke yakın olsaydık miss kokulu nanem..)Ellerine sağlık olsun..)Öpücük..)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım nefis olmuş
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor çörek, bende denemek isterim...malzemelerden güzel bir tad olduğu anlaşılıyor ,ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor,ellerine ağlık...sevgilerrrrr...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık yöresel bir lezzet.
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  6. ben bu boğaça ve çörekleri bi türlü tutturamıyorum fırındanmıdır nedir hele keki hiç söylemeyim petibör bisküvi bile daha iyi kabarıyor benim kekten yada ben beceriksizim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım hiç duymamıştım bu çöreği. sayende öğrenmiş olduk denemeye değer bir tada benziyor;)

    YanıtlaSil
  8. harika duruyor, malzemeler hele çok aromatik! tadını tahmin etmek zor değil, aslında mardinden gelenler getirmiş ve tatmış bile olabilirim... hatırladığım uzun süre de bayatlamadığıydı. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil