5 Şubat 2011 Cumartesi

KRUVASAN



Malzemeler
1 kibrit kutusu kadar yaşmaya
500 gr un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Un, tuz, şeker, su ve mayayı karıştırıp hamur haline getirin. Hamura 50 gr margarin ekleyip 15 dakika yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Margarini yağlı kağıdın içine koyup 30x30 genişliğinde açın. Hamuruda 32x62 cm'lik bir dikdörtgen şeklinde açın. Dikdörtgen hamurun ortasına açmış olduğunuz margarinide koyun. Hamuru zarf şeklinde katlayıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 cm kalınlığında açın, iki tarafından tutarak bir tarafı kısa bir tarafı uzun olacak şekilde katlayın. Uzun tarafı kısa tarafın üstüne kapatın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru tekrar 2 cm kalınlığında açın. Hamurun bir ucunu ortasına gelecek şekilde katlayın. Diğer ucunuda katladığınız tarafın üstüne katlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamurun kalınlığı 1 cm'i geçmicek şekilde açın. Hamurdan üçgen parçalar kesin. Üçgen hamurun uzun kemarından başlayarak kendi etrafında yuvarlayın. Oda sıcaklığında 60 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün kızarana kadar pişirin.
Not: Hamurun katlama şekilleri biraz kafa karıştırabilir, ama bu şekilde katlamalar kruvasana çok güzel lezzet veriyor.

6 yorum:

  1. kuruvasanı hep duydum ama hiç yapma fırsatım olmadı.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. cok guzel gorunuyorlar canim eline saglik.dun onumu koysam bunu koysam derken kruvasnlari daha sonra birakmistim kismetse yakinda benimkilerde gorucuye cikar.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bana zahmetli gorundu:) burada hazir satiliyor cokda uygun fiyata. bir pakette 10 tane var, fiyati 4 dolar. Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. çok seviyorum ben kruvasanı taze nanem ya...eline sağlık.çayın yanına şahane oluyor gerçekten.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. çok duydum ama zahmetinden dolayı yapmayı cesaret edemedim.ellerine sağlık..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Kruvasanlar harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil