2 Şubat 2011 Çarşamba

YOĞURT KAYMAKLI KURABİYE



Malzemeler
1 paket oda ısısında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
100 gr beyaz peynir
2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt kaymağı
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzeri için
1 yumurta sarısı
susam
haşhaş
Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış margarine diğer malzemeleride ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Hamuru düz bir zeminde biraz unlayarak açın. Kalıpla şekiller çıkarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin, ortalarına biraz haşhaş serpip öncede ısınmış fırında pişirin.

10 yorum:

  1. yoğurt kaymağı değişik geldi bana.nasıl bir farklılık olur nerak ettımde.insallah deneyecem arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar kaymak da ayrı bir lezzet katar.Ben de süt kaymaklarını biriktirip ekliyorum hamurişlerine.SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu yoğurt kaymakları napılır diye düşünürdüm. Kahvaltıda yemek tamam da... Ufkum açıldı, teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Tadı güzel oldu. Biz yoğurdu kendimiz mayaladığımız için bolca yoğurt kaymağı oluyor. Güzel bir tadı oldu.

    YanıtlaSil
  5. Yoğurt kaymağı kullanılan bir tarif ilk defa görüyorum. Değişik bir tarifmiş bu açıdan. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. hmm görüntü harika al beni diyor.ellerine sağlık..
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  7. görüntü çok güzel eminim tadı harikadır .Yoğurt kaymağı iyi bir fikir ellerinize sağlık.Hayırlı akşamlar...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Off nasıl güzel olmuş, çiçek çiçek.. Ellerine kollarına sağlık..:)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık,çok güzel görünüyor..sevgilerrrr..

    YanıtlaSil