10 Haziran 2011 Cuma

PİŞMANİYELİ PASTA



Malzemeler
1 adet kakaolu pandispanya
1 kutu pasta kreması
300 ml süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 kutu pişmaniye
1 çay bardağı çakıl taşı çikolata
1 çay bardağı vişne suyu
Yapılışı
Pasta kremasını sütle çırpın. Pandispanyayı vişne suyuyla ıslatın. Pasta kreması sürüp damla çikolata serpin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Her tarafını kremayla sıvayın. Pişmaniyeyi elizinle tiftin. Pastanın üzerini kaplayın. Çakıl taşı çikolata serpin.

12 yorum:

  1. 5 sene, hayatımın en güzel yıllarını İzmit'te geçirdiğim için pişmaniyenin yeri benim için ayrıdır. bu pastayı o günleri beraber geçirdiklerime yapmak için sabırsızlanıyorum...

    sadece çok tatlı mı olur acaba, iç bayıcı olur mu? diye bir endişem var...

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bi pasta olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. görüntüsüne bayıldım canım.harika olmuş.yanlız pişmanıyeleri servise yakınmı didiyoruz üstüne.durunca yumuşama yapmazmı merakediyorum.yazarsan sevinirim canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. belguzarnne.blogspot.com10 Haziran 2011 19:19

    elıne sağlık nefıs görunuyor

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar...
    Ne güzel paylaşımlarınız olmuş, görüşmeyeli... Sizleri unutmuş değiliz hem gönlümüzde hem aklımızdasınız...
    Ben de bu yaştan sonra yeni bir görev nedeniyle epeyi yoğun günler yaşıyorum...
    Bu vesile ile en içten selam ve sevgilerimizi, tebriklerimizin yanında, iletiyoruz...
    Seyyah & Sofram

    (yeni sayfamız : http://samsunads.blogspot.com/ )

    YanıtlaSil
  7. Pişmaniyeye bayılan biri olarak pastasını da löp löp götüreceğim kesin. ellerine sağlık denemem lazım en yakın zamanda:)

    YanıtlaSil
  8. Paylaşımlarınız çok güzel.Aymucadan sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ayhh çok severim pişmaniyeyi:-)pastası nasıl oluyor denemek lazım..

    YanıtlaSil
  10. Aksilaz, tadı kesınlikle cok güzel.
    plndrkn, pişmaniye normalde tatlıdır cok kaçırırsak içimiz bayılır ama pastada hiç böyle birşey olmadı, cok tatlı gelmedi gayet lezzetli oldu.
    sevda, cok tesekkür ederim ben yazıcaktım ama unuttum, mutlaka servis sırasında pişmaniyeyi koy, sonra biraz yumuşama yapıyor. Yine güzel oluyor ama pişmaniye tazeyken daha lezzetli.
    Seyyah, canım arkadaşım, bende kimseyi unutmadım, sizleri takip ediyorum ama yorum bırakamıyorum.
    Ben güzel yorumlarınız için hep tesekkür ederim.

    YanıtlaSil