15 Şubat 2012 Çarşamba

PORTAKAL SULU KANDİL SİMİTİ




Malzemeler
Yarım paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tane portakalın suyu
1 tane kabartma tozu
2 tane yumurta (akının birisi üzeri için)
aldığı kadar un
susam
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle uzatıp iki ucunu birleştirin. Komple yumurta akına batırıp her tarafını susama bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

4 yorum:

  1. Mis gibide portatakal kokar...eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  3. Nasıl da güzel kızarmışlar.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim tuzlulardandır Kandil simiti. Portakallısını bilmiyordum, hemen not aldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil