28 Şubat 2016 Pazar
YOĞURTLU TAVUKLU CEVİZ SALATASI
Malzemeler
1 tane tavuk göğsü
2 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı ceviz
3 tane kornişon turşu
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
2 diş sarımsak
tuz
yarım demet dereotu
Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayın. Elinizle küçük parçalara ayırıp soğumasını bekleyin. Süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın. Tavuk göğsüne, ince doğranmış turşu, bıçak yardımıyla iri kıyılmış cevizi ve mısırı katıp karıştırın. Yoğurtlu karışımı da ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerini ince doğramış dereotuyla süsleyip servis yapın.
19 Şubat 2016 Cuma
PATATESLİ RULOLAR
Malzemeler
3 tane haşlanmış patates1 çay bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket (42 gr) yaşmaya
aldığı kadar un
2 çay kaşığı tuz
içi için
200 gr beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
üzeri için
1 tane yumurta sarısı
çörekotu, susam
Yapılışı
Hamur için patateslerin kabuklarını soyun ve derin bir kapta çatalla ezin. Ayrı bir kaba sıvıyağ, eritilmiş tereyağı, ılık sütte açtığınız mayayı ilave edip, karıştırın. Tuzunu ve patatesi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 1,5 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında ve yuvarlak açın. Açtığınız hamurdan üçgenler kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. İçi için beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Üçgen kesilmiş hamurların uç kısmına iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Patatesli ruloları yağlanmış tepsiye yerleştirin ve 1 saat bu şekilde mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çöreotu serpip, önceden ısınmış fırında pişirin.
Soranlar için yazmak istedim.
Facebook hesabım var.
Twiitter hesabım var ama aktif değilim, hatta kullanmıyorum.
Youtube 'da kanalım yok.
İnstagram hesabım yok.
Sadece tazenane blogu ve facebookta aktifim.
Blogdaki tarifler her zaman otomatik olarak yayınlanıyor.
10 Şubat 2016 Çarşamba
FINDIK EZMELİ KURABİYE
Malzemeler
250 gr oda ısısında tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı su
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
aldığı kadar un
ayrıca
400 gr fındık kreması
Yapılışı
Tereyağ, kakao, su ve yumurtayı karıştırın. Pudra şekeri ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölün. Yağlı kağıt üzerinde hamurun bir tanesini açın. Fındık kremasının yarısını hamurun üzerine sürün. Yağlı kağıt yardımıyla hamuru rulo sarın. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. İki tane rulo hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkartıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Tepsiye yağlı kağıt serin ve dilimlenen kurabiye hamurlarını dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
2 Şubat 2016 Salı
PIT PIT KURABİYE
Malzemeler
225 gr tereyağ (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
2 tane yumurta
aldığı kadar un
üzeri için
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Eritilmiş tereyağ, sıvıyağ, 2 tane yumurta ve sirkeyi karıştırın. Toz şeker, tuz ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı pekmez katıp karıştırın. Pıt pıt kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısınmış fırında pişirin.
25 Ocak 2016 Pazartesi
İMAM SARIĞI
Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
ayrıca
100 gram bitter çikolata
2-2,5 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtaları toz şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. Un, vanilya, kabartma tozu, kakao ve azar azar suyu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine kek karışımını döküp önceden ısınmış fırında pişirin. Bir tencerede süt, toz şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını karıştırıp pişirin. Ocaktan alırken tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyadan yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkarın. İki tane yuvarlak kekin arasına krema sürün. Kenarlarınada krema sürüp hindistan ceviziyle kaplayın. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sürün. Bitter sürdükten sonra kenarlarına isteğe göre antep fıstığı serpebilirsiniz.
13 Ocak 2016 Çarşamba
PEYNİRLİ HAŞHAŞLI BİSKÜVİ
Malzemeler
200 gr tereyağı (oda ısısında)
250 gr un
150 gr rendelenmiş muratbey kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı buzlu su
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
üzeri için
1 yumurta sarısı
haşhaş tohumu
Yapılışı
Tereyağ, kaşar peyniri, haşhaş ve tuzu elinizle karıştırın. Buzlu su ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta hamuru merdaneyle açın. Tırtıklı ruletle kare şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
9 Ocak 2016 Cumartesi
ÇATLAK BROWNİ KURABİYE
Malzemeler
225 gr bitter çikolata
2 tane yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ayrıca
pudra şekeri
Yapılışı
Bitter çikolatayı iri parçalar halinde kırıp tereyağ ile birlikte benmari usulü eritip ılınması için bekletin.
Toz şekeri ve yumurtaları mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Eritilmiş tereyağlı çikolatalı karışımı ve kakaoyu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Çırptığınız karışımın üzerini kapatın buzdolabında 3-4 saat veya bir gece bekletin. Hamur donunca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hızlıca yuvarlayıp pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin çünkü kabarıyor. (hamur gözünüze cıvık gelebilir, ama un ilavesinde bulunmayın pişerken sorun olmuyor) 170-180 derece arası önceden ısınmış fırında 10-15 dakika arasında pişiyor. Fazla pişerse kurabiyeler sertleşiyor.
ŞEFLERİN MUTFAĞI KİTABI (EYÜP KEMAL SEVİNÇ)
Şef Eyüp Kemal Sevinç, ünlü şeflerin lezzetli tariflerini, o mutfaklarda yaşanan keyifli anları Şeflerin Mutfağı adlı kitabında topladı. Şeflerin mutfağı Komili'nin katkılarıyla okurlarıyla buluşuyor. 33 ünlü şefin mutfağında yaşanılanlar, renkli tarifler eşliğinde Şeflerin Mutfağı adlı kitapta toplandı.
16 Aralık 2015 Çarşamba
ÇİKOLATALI KREMALI MUFFİN
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım su bardağı badem unu
2 su bardağı un
yarım çay bardağı damla çikolata
üzeri için
1 paket kakaolu pasta kreması
1 kutu krema
üzeri için
file badem ve file antep fıstığı
Yapılışı
Yumurtaları mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ilave edip çırpmaya devam edin. Köpük köpük olunca sıvıyağ, portakal suyu ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Azar azar un, kabartma tozu, kakao, badem unu, damla çikolata ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Karışımı muffin kağıtlarına paylaştırın. Önceden ısınmış fırında pişirin. Pasta kremasını, süt kremasıyla çırpıp sıkma torbasına koyup buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan muffinleri krema ile süsleyip, üzerlerine badem ve antep fıstığı batırın.
13 Aralık 2015 Pazar
KİVİ REÇELİ
Malzemeler
1,5 kg kivi
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
Toz şeker ve suyu ocağa koyup kaynatın. Kivilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Şerbet kaynamaya başladıktan 15-20 dakika sonra kivileri içine atın. Kiviler yumuşayınca ocağın altını kapatın. Soğuduktan sonra kavanozlara koyup ağızlarını kapatın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)