5 Aralık 2012 Çarşamba

ZEYTİN EZMELİ GÜL KURABİYE




Malzemeler
4 su bardağı un
yarım çay kaşığı tuz
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
250 gr oda ısısında tereyağ
2 tane yumurta
4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Yapılışı
Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, ortasını havuz gibi açın. Sirke, tereyağ ve yumurtayı katıp yumuşak bir hamur yoğurun. Gerekirse un ilavesinde bulunun. Hamuru ikiye bölün. Hamurun bir tanesine zeytin ezmesi katıp tekrar yoğurun, hamur yumuşarsa biraz daha un ilave edip tekrar yoğurun. Hamurları streç filme sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Hamurları yarım parmak kalınlığında açın. Ufak bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Bir zeytin ezmeli, bir sade ve tekrar bir zeytin ezmeli olarak, hamurları yan yana birbirlerine biraz değicek şekilde dizip rulo yapın. Daha sonra ikiye kesin ve kesilen kısım alta gelicek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder