10 Mayıs 2016 Salı

KIYMALI VE HAVUÇLU VOLOVAN



Malzemeler
8 tane milföy hamuru
200 gr kıyma
1 tane soğan
1 tane havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
ayrıca
1 tane yumurta
Yapılışı
Milföyler biraz yumuşayınca yuvarlak bir kalıpla şekiller çıkaralım. 4 tane yuvarlak milföyü yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Diğer 4 tane milföy hamurunun ortalarını daha küçük kalıp kullanarak çıkartın. Tepsideki milföy hamurlarının üzerine yumurta akı sürün. Diğer milföyleri üzerlerine kapatın. Orta kısımları kabarmasın diye çatalla bastırıp delikler açın. Üstteki milföylerin üzerlerine de yumurta sarısı sürüp, önceden ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğanı ince doğrayıp sıvıyağında pembeleşene kadar kavurun. İçine kıymayı ilave edin, kıymanın rengi biraz dönünce rendelenmiş havucu  ilave edin. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştırın. Pişen milföylerin ortalarına kıymalı ve havuçlu harçtan koyun. Sıcak olarak servis yapın. 

2 yorum:

  1. Görüntü nefis eminim tadı da güzeldir :)

    YanıtlaSil
  2. Çayların yanında harika gider. Pıratik bir tarif. Aysel

    YanıtlaSil