18 Mayıs 2009 Pazartesi

HAYDARİ



Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
150 gr beyaz peynir
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
sıvıyağ
gerekirse tuz
Yapılışı
Peyniri çatalla ezin. Süzme yoğurdun içerisine katı. Gerekirse tuz ilave edin. Naneyi ve dövülmüş sarımsağı katın. Haydariyi karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine sıvıyağ gezdirip naneyle süsleyin.

15 yorum:

  1. alırım ben bu haydariyi trabzon ekmeğimin üstüne sürer afiyetle yerim..
    seninde eline sağlık derim..

    YanıtlaSil
  2. haydariye peynir kondugunu bilmiyordum.demek ki gerçek haydari budur.ellerine saglık canım.yogyrtlu herşey tercihimdir.

    YanıtlaSil
  3. Valla havalar ısındı, soğuk soğuk ne güzel gider hımmmm, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bu sıcaklarda ferah ferah ne güzel yenir..


    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Ohhh canım nefis olmuşşş sunumların...
    Muhammarayı çok severim...
    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
  6. of of of bu ne güzellik :)

    YanıtlaSil
  7. nasılsın canım ziyaret edeyim arkadaşımı dedim tarif için teşekkür hiç yapmadım ama bi deniycem bakalım hadi öptüm kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  8. Hiç bilmedigim bir tat.. Mezeleri çok severim o yüzden denicem mutlaka.. Ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Bunu denemek istiyorum.Tarifinize göre,bakalım sonucu size yazarım:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Haydariye bayılırım,tek kelimeyle enfes!!!Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  11. Bayılıyorum böyle şeylere çayla harika gider.
    Ellerine sağlık.
    Buda deftere yazıldı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ben içine kekik filanda katıyorumellerine sağlık canımm

    YanıtlaSil
  13. Hep duyduğumuz dışarı da da yediğimiz şeyler ama nasıl yapıldığını bilmiyordum.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. İşte en sevdiğim meze. Markette süzme yoğurdun kilosu 5 lira, içine sadece sarmısak ve kuru nane ekleyip 12 TL ye satıyorlar deli oluyorum. En güzeli evde yapmak .Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil