3 Şubat 2010 Çarşamba

EV YAPIMI MAYONEZ



Malzemeler
2 tane yumurta sarısı
2 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3-4 damla limon suyu
2 çorba kaşığı kaynar su
1 çorba kaşığı sirke
Yapılışı
Yumurta sarılarına tuzu katın. Mikserle önce düşük devirde birer çay kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpın.



Çok katılaşırsa 1-2 damla kaynar su ekleyin. Daha sonra daha yüksek hızda birer çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Yağ bittikten sonra limon suyu ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kavanoza koyup buzdolabında saklayın.

Not: Modemimde bir arıza oluştuğu için ara vermek zorunda kaldım. Tamire gidip gelme süreside biraz uzadı. Bu süre içinde hiç internete giremedim. Beni E-mail'lerle yalnız bırakmayan blogcu arkadaşlarıma özellikle çok teşekkür ediyorum.

18 yorum:

  1. Canım benim merak etmştim ben de, yine bir aylık gittin sanmıştım.

    Hoşgeldin tekrardan.

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Tekrar Hoşgeldiniz.Sık tarif yazan arkadaşlarımızdan yeni tarifler gelmeyince merak ediyoruz.İyi olmanıza sevindim.İzmirden sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  3. evde yapılanın lezzeti ,hijyeni bambaşka eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. hoş geldin canım. tatlım 1 kere denedim ama beceremedim. cesaret aldım valla senden tekrar deniycem. birde dolapta kaç gün dayanıyor?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba.Daha sağlıklı ve katkısız.Ellerine sağlık.Sevggiler bıraktım:)

    YanıtlaSil
  6. Canim hic kendim mayonez hazirlamadim hep hazir tarif icin tesekkürler .
    Sevgilerimle hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım Seni ilgiyle takip ediyoruz.Kısa ayrılıklar seni unutturmaz :)

    YanıtlaSil
  9. Hiç evde yapmayı denemedim tarifi not aldım elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. Ev de yapılmış mayonez gibisi yok değil mi...
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. yaşasın ev yapımları ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  12. en saglıklısı bence evde yapılanı.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. çok seviyorum ama acayip kilo yapıyor,ama olsun yine de yiyorum:-)ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  14. Mayonezi buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. Ev yapımı gıdaların lezzetlerı ayrı haz bırakıyor damaklarda...
    Ellerıne sağlık.

    YanıtlaSil
  16. hep denemek istemişimdir ama olmaz diye çekiniyorum:))
    fırsat olursa artık bir gün..

    ayrıca uzak kaldığın günler için üzüldüm.. yeniden MERHABAAAA ozaman :))

    muck

    YanıtlaSil
  17. Gidip gelince insan özlüyor buraları;)
    elelirnesağlık hamarat arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  18. nartanesiefem8 Şubat 2010 22:18

    bende evde hiç denemedim ama sizin tarifiniz deniyecem ellerinize sağlık

    YanıtlaSil