26 Şubat 2010 Cuma

SOĞAN ÇORBASI (FRANSIZ USULÜ)



Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağ
1 kg soğan
3 çorba kaşığı un
et suyu
tuz
karabiber
ayrıca
5-6 dilim ekmek
kaşar peyniri
Yapılışı
Soğanları piyazlık doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Soğanlar kızarana kadar kavurun. Unu ilave edip biraz daha karıştırın. Et suyunu ilave edin. (Ben yaklaşık 9-10 su bardağı kadar kullandım.) Tuz ve karabiberide ilave edin. Et suyu kaynayana kadar yavaş yavaş çorbayı karıştırın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ekmeği dilimleyin. Üzerine kaşar peyniri dilimi koyun. Tost makinasında kaşar peyniri hafif eriyene kadar tutun. Sunum esnasında kaşar peynirli ekmek dilimleriyle servis yapın.
NOT: Et suyu yerine et bulyonda kullanabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık...
    Geçmiş kandilin mübarek olsun...
    Hayırlı cumalar...

    YanıtlayınSil
  2. Hmmmm..
    Sevdiğim çorbalardan biridir soğan çorbası, oldukçada faydalı üstelik, sadece fazla gaz yapması haricinde :)))
    eline saglık.

    YanıtlayınSil
  3. Sen ilerledin canım ya Fransa falan maşalalh:)))
    ellerine salık canım:))

    YanıtlayınSil
  4. Canım hıc denemedım daha once ama nefıs gorunuyor eline saglık.

    YanıtlayınSil
  5. cok nefis bir corba ve harika bir sunum.ellerinize saglik.sevgiler..

    YanıtlayınSil
  6. hiç denemedim soğan çorbasını canım ellerine sağlık 12-13 bardak su doğru diymi. bana fazla geldi ben alışmışım 5 bardak sulu çorbalara herhalde ondan...

    YanıtlayınSil
  7. hep merak etmişimdir yapmak bir türlü kısmet olmadı ellerine sağlık nefis görünüyor canım

    YanıtlayınSil
  8. Canım çok hoş görünüyor.Hiç denemedim.Ellerinize sağlık,sevgi ve saygılarrrr....

    YanıtlayınSil
  9. O çorbayla o ekmekler ne güzel gider nefiss olmyş ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com

    YanıtlayınSil
  10. Soğana tapanlardanım. Salatası, çorbasını severim. Ellerine sağlık fransız usulünü denemek lazım.

    YanıtlayınSil
  11. çok üşüdüm ..şimdi bir tas çorba çok iyi giderdi ..ama söz yarın bende yapacağım ..

    YanıtlayınSil
  12. ben bu çorbayla ilgili hep önyargılıydım, ama deneyenler hep çok şey kaybettiğimi söylüyor :) Denenecekler listesine aldım :) ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  13. Canım arkadaşım soğan çorbasını çok severim bu usulde çok pişirirdim eskiden bak yine aklıma geldi pişireyim....Ellerine sağlık..
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  14. Canım benim bayılıırm soğan çorbasına ve sopanlı yemeklere.
    Ellerine sağlık canım.
    Kokusu sanki burnuma geldi:)))
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  15. canım kusura bakma ancak fırsat buldum sanada hayırlı kandiller:)bu arada çorba leziz görünüyo deniycem mutlaka ellerine sağlık:)

    YanıtlayınSil
  16. Ben de hep yapmak isterim, çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  17. Geçenlerde soğan çorbasını duydum ben de deneyeyim diyordum, üzerine bu tarif güzel oldu, ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  18. Ece ben et suyu miktarını yanlış yazmıştım şimdi düzelttim. Bizde çorbalar çok sevilir ve çok yapılır.

    YanıtlayınSil