12 Şubat 2010 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK



Malzemeler
1 paket yaşmaya
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
içi için
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İki misli kabarıncaya kadar mayalandırın. Hamuru 4'e bölün. Merdane yardımıyla inceltin. Hamurun üzerine haşhaş ezmesiyle karıştırılmış sıvıyağından sürün. Elinizle çeke çeke hamuru genişletin. Rulo yapın. Tepsiye kol böreği yapar gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Yarım saat mayalandırın. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

26 yorum:

  1. çok severim, çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

    YanıtlaSil
  2. MÜBAREK NEDE GÜZEL OLMUŞTUR ŞIMDI.

    BABAANNEM ÇOK GÜZEL YAPARDı ELLERINE SAĞLıK ARKADAŞıM.

    YanıtlaSil
  3. sevgili taze nane..
    bahçenizi gezerken pembe domateslerinizi gördüm. bende bahçe işlerine başladım ama bunun tohumunu bulamadım bir türlü.siz nerden alıyorsunuz öğrenebilirmiyim:)))

    YanıtlaSil
  4. canım fırından yenimi çıktı bu hari
    ka çörek ellerine sağlık.hayırlı cu
    malar öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Blogcu.com olan arkadaşlarımın bloglarına hiç yorum yazamıyorum. Hep şifre ve üye girişi istiyor. Bu konuda bilgisi olan varsa ve bana buraya yazarsa çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor arkadaşım olsa da yesek dedirttin hiç yapmadım daha önce ama bu görüntü kesin denenir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. tatlım blogcu olmayan yazamıyor artık sanırım öyle bir uygulama yapmışlar
    aynı isimle bir blogcu aç
    o girişi yapo ve yorum yaz derim ben öyle yaptım

    çörekte nefis olmuş ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. canım be o tepsiyi alıp kaçmazmıyım, muhteşem görünüyor, ellerine saglık. hayırlı cumalar.
    Ben blogcuyum ama benim sayfamda ne şifre, nede üye girişi diye bir şey yok, ne yazıkki başkada bilgim yok.

    YanıtlaSil
  9. off hiç dayanamam haşhaşlıya, helede çilek reçeli varsa.

    ellerine sağlık tatlımm

    YanıtlaSil
  10. Bazen yorumları geç onaylıyorum yorumlarını göremeyen arkadaşlar sormuşlar. Mutlaka onaylıyorum yorumlarınızı.
    Berfin pembe domates fidesini bir komşumuz vermişti. O zaman dikmiştik, tohum olarak yok bizde.

    YanıtlaSil
  11. Ben bayılırım haşhaşlı çöreğe.Hiç denemedim ama yapılınca bir güzel yerim.Tarifini deneyeceğim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık arkadaşım.döktürmişsün yine.

    YanıtlaSil
  13. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYORR BEĞENMEMEK MÜMKÜNMÜ ELLERİNİZ DERT GÖRMESİNN..

    YanıtlaSil
  14. Tam Samsun usulü olmuş nanem,ellerinize sağlık..Benim içinde bir parça yeseydin..))Öperim mis kokulu yanaklarından mi nanem..)Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  15. Canım çörekler nefis görünüyor, harika kızarmışlar...Ellerine sağlık:).
    Güzel bir haftasonu diliyorum..
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  16. ben bunu çok seviyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. haşhaşlı olsun da güzel olmasın.. olacak şey değil.. zaten muhteşem görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. hakikaten nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel görünüyor haşhaşlı lezzetlerede bayılırım ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık çokta güzel olmuş
    bende toz haşhaş var onla olurmu acaba onu nasıl bu şekle getireceğimi bilmiyorum bilgin varsa bana yazarsan sevinirim sevgi ve selamlarımı yolluyorum

    YanıtlaSil
  21. merhaba arkadaşım haşhaşlı çörek harika olmuş ellerine sağlık mutlaka denicem sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil
  22. Çörekler nefiss görünüyor canım
    ellerine sağlık
    Sevgililer günün kutlu olsun.
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  23. nane kokusu arkadaşım toz haşhaşla yapsam olurmu demiş, olur ama lezzeti pek güzel olmaz.

    YanıtlaSil
  24. munucum nefis görünüyor ellerine sağlık , haş haş nerden bulabiliriz baharat satan yerlerde var mı ?

    YanıtlaSil
  25. Baharatçılarda ve büyük marketlerde mutlaka ezme olarakta, toz olarakta bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil