17 Mart 2010 Çarşamba

AYRAN AŞI ÇORBASI



Malzemeler
1 kase haşlanmış buğday
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
su
ayrıca
1 tane soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
aşotu
tuz
Yapılışı
Tencereye kaynar su koyun, üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip tekrar kaynatın. Terbiyesi için bir kaba yoğurdu, yumurtayı ve unu koyup karıştırın. Üzerine ilk önce biraz soğuk su koyup sulandırın, daha sonra buğdayın kaynayan suyundan 2-3 kaşık katıp ılıtın. Kaynayan buğdaya yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıp bir taşım daha kaynatın. Ayrı bir yerde tavaya tereyağını koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kavrulan soğana ince kıyılmış aş otunu katın, tuzunuda ilave edip ocaktan alın. Çorbayı ocaktan alıp aş otlu karışımı üzerine ekleyip karıştırın.
Ayran aşı çorbası Erzurum yöresine özgü bir çorbadır. İsterseniz soğuk içebilirsiniz, içerisine küçük köftelerde ilave edebilirsiniz.

16 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık:))
    yoğurtlu çorbalara bayılırım,nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bende tam adını duyunca diyecektim Erzurum çorbası diye...Erzincana yakın olduğu için Erzurum yemeklerinide az çok bilirim...
    Ellerine sağlık,harika olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Hahahah benim de dolapta yoğurtlu buğday çorbam var :)
    Ben kocişe inat çok seviyorum yayla çorbası tarzı çorbaları.
    O yoğurda pek alışkın değil avrupalı olduğu için.
    Ellerine sağlık canım.Patates topların da çok şık görünüyor unutmadan.

    YanıtlaSil
  4. Pek severim lezzetine doyum olmaz..
    Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık ama daha önce hiç aşotu diye bir ot duymamıştım oda yöresel sanırım

    YanıtlaSil
  6. Gene ben geldim, çok güzel bir çorba,buğday süper bir malzeme,ellerinize sağlık.Sevgi ve saygılarrrrrr....

    YanıtlaSil
  7. DAVETİYE

    ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
    GÖNDEREN: http://lezizce.blogspot.com/
    56. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    18 MART 2010-1 NİSAN 2010
    TARİHLERİ ARASINDA
    http://lezizce.blogspot.com/
    YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE
    "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 56.HAFTA "
    BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Asotunu ben sadece erzurumlularin bildigini düsünüyordum.Bizde yapariz .En sevdigim corbadir hele annem yapinca... Ellerine saglik.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Bizim ev halkı yoğurtlu çorbalara bayılır.Paylaşımınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor canım:).
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik arkadasim.. Birazdan ben de yapacagim... Ailece yogurtlu corbalara bayiliyoruz... Ne de saglikli oluyor... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. off karnimin aciktigini hissettim :)

    mirc

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK BENDE YAPMADIM AMA YEDİM GÜZELDİ.YOĞURTLU OLAN HERŞEY GÜZELDİR:)

    YanıtlaSil
  14. Bu çorbayı ablamda yapar.Özellikle yazın buzdolabından soğuk soğuk süper oluyor.
    Eline sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. 3 hafta once Erzurumda tattim bu corbayi ama sizinki cok daha guzel gorunuyor :)) ellerinize saglik, sevgiler..

    YanıtlaSil