4 Ekim 2010 Pazartesi

ÇERİ DOMATES TURŞUSU



Malzemeler
2 kilo çeri domates
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı sirke
1 tane kesme şeker
4-5 tane acı biber
1 kafa sarımsak
Yapılışı
Çeri domatesleri yıkayıp kavanoza veya plastik bidona koyun. Turşuyu yapacağınız kabın alacağı miktar kadar suyla tuzu karıştırıp eritin. İçine sirke ve kesme şekeri ilave edin. Domateslerin üzerine dökün. Sarımsakları soyup dilimleyin. Domateslerin üzerine sarımsakları ve acı biberleri ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Serin ve güneş almayan yerde saklayın. 1-2 ay sonra kullanabilirsiniz.

Çeri domatesleri biz kendi bahçemizden topladık. Çeri domatesler kızarmadan hemen toplayınca çok lezzetli bir turşu oldu.

6 yorum:

  1. Supermis valla bahce domatesi. Bana da acik gonderirmisin.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlıl arkadaşım çok iştah açıcı görünüyor,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Minik minik ne de güzel bir görüntü..
    Afiyetler olsun bereketi ile..

    YanıtlaSil
  4. cok istah acici olmuslar
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  5. Tursu gorunce agzimin ici boyle otomatikmen sulaniyor garip bir sekilde:)yine oldu aynisi..

    YanıtlaSil
  6. bayilirim domates tursusuna eline saglik

    YanıtlaSil