13 Ekim 2010 Çarşamba

ŞEKER HAMURLU GÜLLÜ PASTA


 



Malzemeler
1 tane hazır pandispanya
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
damla çikolata
kaplamak için
şeker hamuru
Yapılışı
Pandispanyadan yuvarlak bir kalıpla şekil çıkarın. Tabanını yarım çay bardağı limonlu suyla ıslatın. Arasına sütle çırpılmış kremşanti sürün. Damla çikolata serpin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremşantiyle pastayı biraz sıvayın. Beyaz şeker hamurunu elinizle yoğurup mısır nişastası veya pudra şekeriyle açın. Pastayı kaplayın. Pastanın kenarlarından yeşil şeker hamuruyla şerit geçin. Gül için elinize bir parça şeker hamuru alıp yuvarlayın. Elinizle biraz açın, poça yapar gibi iki ucunu kapatın ama uçlarını bastırmayın, sonra bir ucundan yuvarlayın gül şekli çıkıyor. Pastayı istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

9 yorum:

  1. Çok şık çok güzel olmuş canım.
    Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Gül Bahçesi gibi olmuş ellerinize sağlık afiyet olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. süper bir görüntü eline sağlık becerikli arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık harika bir pasta olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bir merhaba demeden ve pastanıza bakmadan geçmeyelim dedik. Bu güzel pastaları yemek bir yana görüntüsü bile mutlu etmeye yeter insanı:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik gul bahcesi gibi olmus.

    YanıtlaSil
  7. çok şeker olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. NE GUZEL GORUNUYOR
    TADI HARIKA OLMALI ELLERINE SAGLIK
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  9. Çok cici olmuş canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil