3 Mart 2012 Cumartesi

BURGU MİNİK MİLFÖYLER


Malzemeler
10 tane milföy
1 yumurta sarısı
çörek otu
Yapılışı
Yumuşayan bir milföy hamurunu tezgaha koyup uzun şeritler halinde kesin. Elinizle burup tepsiye dizin. Diğer milföy hamurlarınada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

 

5 yorum:

  1. Çok canım çekti șu an...

    çok lezziz gözüküyor

    ellerine saĝlık :-))))

    YanıtlaSil
  2. benım gıbı tembelller için pratik bir tarif olmuş ellerine sağlık :)Ankara'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sürekli milföylü tarifler deniyorum. Çok yazıyorlar çalışanlar özellikle kolay tarifler yapın diye. Bende milföyden yapıyorum. Afiyetler olsun sana.

    YanıtlaSil
  4. tarifi yaptım, çok güzel oldu, teşekkür ederim. ayrıca bir sorum olacak; milföyler hep kıtır kalmıyor, 1 gün sonra yumuşuyor, bu normal mi? ben pişip soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koymuştum, açık mı bırakmak gerekiyor? o zaman kıtır kalır mı? teşekkürler.şükriye

    YanıtlaSil
  5. Canım milföy çok çabuk bayatlayan birşeydir. Hatta biz sabah yaptığımız milföyü akşam bile yemeyiz hemen kıtırlığı gider.Yiyeceğimiz zaman yapar 15-20dakika sonra yeriz. Milföyü sonra yemek veya saklıyım diye sakın düşünme. Yani bu benim fikrim diyim yine ama, milföy hemen bayatlayan bir hamur işi. Günlerde veya çayın yanına diyim yapıcağın zaman en son pişip ve en kısa sürede tüketmen lezzet açısından daha doğru olur.

    YanıtlaSil