5 Mart 2012 Pazartesi

TAHİNLİ BALKABAĞI TATLISI



Malzemeler
1 kilo bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı
Bal kabaklarının kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye koyup toz şekeride üzerine gezdirip 1 gece bekletin. Beklettiğiniz kabakları kendi suyunda pişirmeye bırakın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine tahin gezdirip, ceviz serpip servis yapın.

5 yorum:

  1. ooooof kabağa zaten hayranım tahin ile hgiç düşünemiyorum.. hemen denemem lazım

    YanıtlaSil
  2. Antalyanın vazgeçilmezlerindendir tahinli cevizli kabak tatlısı bayılırımmmmmm çok sevdiğim hafif tatlılardan.ellerine sağlık seninki de harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. Kabak tatlısının tahinlisi de ayrı güzel olur, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. buraya bir tane kabakçı geldi... kabaksever bir şahıs olarak üzerine bir de tahin eklenmiş... bomba olmuş resmen... yemede yanında yatıver. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ama şimdi yapılmaz ki bu :(

    YanıtlaSil