22 Ocak 2013 Salı

İKİ RENKLİ UN KURABİYESİ




Malzemeler
250 gr tereyağ (oda ısısında)
250 gr pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
alabildiği kadar un
ayrıca
2-3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Oda ısısında yumuşayan tereyağını elinizle iyice krema kıvamı alana kadar yoğurun. İçine pudra şekeri, buğday nişastası ve alabildiği kadar un ilave edip tekrar yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao katıp tekrar yoğurun. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan birer parça alıp elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

2 yorum:

  1. İçinde herhangi bir kabartıcı olmadan nasıl böyle güzel çatlıyor kurabiyeler?

    YanıtlaSil
  2. Un kurabiyelerine hiç kabartma tozu koymuyorum, çünkü dağılabilir.

    YanıtlaSil