23 Ocak 2013 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE




Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı
alabildiği kadar un
üzeri için
yarım su bardağı ahududu marmelatı
1 su bardağı file fındık
Yapılışı
Tereyağ, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 yumurta sarısını iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp elinizle yuvarlayın. Ortalarına baş parmağınız ile bastırın. File fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında renk değiştirene kadar pişirin. Soğuyunca ortalarına marmelat koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder