14 Eylül 2013 Cumartesi

DOMATESLİ PATLİCAN KONSERVESİ

 
 
Malzemeler
6 kilo patlican
6 kilo domates
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
sıvıyağ
Yapılışı
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patlicanların kabuklarını soyup başlarını kesip, küp şeklinde doğrayın. Tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağı ve ince doğradığınız sarımsakları ekleyip biraz kavurun. Domatesleri, tuzu ve patlicanlarıda ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patlicanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerede su kaynatın kaynayan suya kavanozları ve hiç kullanılmamış kapakları atıp sudan alın, ocakta kaynamaya devam eden sosdan kepçeyle alıp kavanozlara doldurup hemen ağzını kapatıp ters çevirin. Bu şekilde 1 gece bekletin.

2 yorum:

  1. aa bunu ılk kez duydum tatdı nasıl oluyor yanı kısın hemen acıp yene bılırmı
    nasıl yapıyorsunuz kısın yanı yerken

    YanıtlayınSil
  2. Kışın hemen açıp tüketebilirsiniz, alinazik, hünkar beğendi, börek içi harcı, yada sadece yoğurtlayıp yiyebilirsiniz.

    YanıtlayınSil