1 Eylül 2013 Pazar

ZERDE

 

 
 
Malzemeler
6 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
safran
Yapılışı
Pirinci haşlayıp süzün. Tencereye 6 su bardağı suyu döküp, içine çok az safran ekleyip karıştırın.
Tencereye toz şekeride ekleyip ocakta kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edin. Daha sonra az miktarda kuş üzümü ve 1 yemek kaşığı domalık fıstık ekleyin. 1 çorba kaşığı mısır nişastasını çok az suyla açın ve zerdeye ekleyip karıştırın. Zerde kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp soğuyama bırakın. Soğuduktan sonra kuş üzümü ve dolmalık fıstık ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder