30 Mayıs 2009 Cumartesi

BAKLALI PİLAV



Malzemeler
250 gr bakla içi
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kuş üzümü
yarım demet dereotu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 küp şeker
Yapılışı
İç baklaları limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kuş üzümlerini sıcak suda 10 dakika bekletin. Pirinçleri tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağda soteleyin. Yıkanmış süzülmüş pirinçleri katın. Kavrulan pirinçlere tuzu ve şekeri katın. Haşlanmış baklaları süzdüğünüz üzümleri ve karabiberini katın. Bir iki kez daha çevirin. 3 su bardağı sıcak suyu katın. Kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu katıp karıştırın.

17 yorum:

  1. selam hayırlı bir hafta sonu geçirmeni dilerim arkadaşıma tarifini ilk duydum ama güzel doyurucu bir yemek en kısa zamanda denicem ellerine saglık çok güzel gözüküyo www.safiyece.blog.com

    YanıtlaSil
  2. hımmm ellerine sağlık arkadaşım,çok leziz görünüyor,baklayı severim,
    piyazınıda ama pilavını hiç yemedim eminim yakışmışta pilavada :)

    iyi hafta sonları dilerim :)

    YanıtlaSil
  3. Slm..

    ellerine sağlık.. Hayırlı günler..

    Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
  4. Canım sunumun çok nefis olmuşş...
    Ellerine sağlık harika gözüküyor...:)
    Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
  5. MaşaAllah ne bu hamaratlık eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. gerçekten nefis ötesi görünüyor.eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. çok leziz görünüyor... ellerine sağlık canım afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor tadıda güzeldir.elinize saglık

    YanıtlaSil
  9. Canim Baklali pilav nefis olmus ellerine saglik, sevgiler,...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık baklalı herşeyi çok severim pilavda hiç denememiştim deneyeceğim inşAllah..güzel bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  11. neşe dolu hafta sonları arkadaşım;)

    YanıtlaSil
  12. Baklalı pilav hiç denemedim.Ama denemeye hazırım.
    İyi geceler canım.

    YanıtlaSil
  13. mmm değişik bir pilav ellerine sağlık beğendim denemek isterim tam zamanı şimdi bakla mevsimi bitmeden...
    Sevgiyle kal canım.Mutlu bir hafta sonu dilerim.

    YanıtlaSil
  14. nurlamutfagadair.blogcu.com31 Mayıs 2009 00:58

    canım gene döktürmüşsün,ellerine sağlık ki ne sağlık!ben sağlık sorunları ile uğraşıyorum.ümit ediyorumki kötü bir sonuç çıkmaz allah bilir artık yapacak birşey yok.sevgi saygı huzur mutluluk sağlık ve afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  15. çok değişik bir tarifmiş sitende böyle yeni şeyler keşfediyorum hep

    YanıtlaSil
  16. çok güzel mamalar yapıyorsunuz hepsinede bayılıyorum elerinize sağlık baklayı hiç plavda denemeiştim değişik ve iyi bir fkir çokda göüzel görünyor

    YanıtlaSil
  17. Baklayı pek severim ama pilavını yemedim eminim pilavada da leziz olmuştur:)
    eline sağlık...

    YanıtlaSil