22 Mayıs 2009 Cuma

FASULYE DİBLESİ



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım kg taze fasulye
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinci tuzlu kaynar suda 20 dakika bekletin. Fasulyeleri bir parmak enliliğinde parçalara kesin. Kaynar suda fasulyeleri yarı yarıya pişinceye kadar haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. Süzdüğünüz pirinçleri katın. Pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Haşlanmış fasulyeleri, tuzunu ve karabiberini katın. Sıcak suyunu ekleyip pişirin.

25 yorum:

  1. Taze Nane beni mahvettin yaa o kadar çok severimki dibleyi anlatamam..Ve diyetteyimm.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ilk defa duydum bu tarıfı.elıne saglık canım.

    YanıtlaSil
  3. Nanecim ellerin dert görmesin, çok güzel görünüyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyor ellerine sağlık cnm mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.kekcafe

    YanıtlaSil
  6. Çok ilginçç ama görüntü harika fasulyeyide pilavıda çok severim mutlaka denemek lazım:))
    Ellerine sağlık canım hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  7. hayırlı cumalar kardeşim,
    ilginç bir yemek olmuş,
    bu yemeğe taze fasulyeli pirinç pilavı da diyebiliriz zannederim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. değişik tatmadığım bir lezzet.nefis görünüyor.ellerine sağlık
    sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  9. ilk defa gördüm hiç yemedim merak ettim ellerine sağlık en kısa zamanda denemek isterim

    YanıtlaSil
  10. bir kez denemiştim ben bu pilavı ama adını bilmiyordum,bezelye yerien fasulye katmıştım demekki varmış böyle bir pilav,eline sağlık harika görüyor...

    YanıtlaSil
  11. BAK BUNU MUTLAKA DENEYECEGİM ELLERİNE SAGLIK TATLIM
    SEVGİLER
    BU ARADA PİKNİKTE GÖRÜŞCEZ DEMİ :)

    YanıtlaSil
  12. giresunlu bir arkadaşımın elinden yemiştim ilk defa.ama bayılmıştım.kendim yapmadım hiç ama yapayım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. Çok değişik hiç denemediğim bir lezzet,denemem lazım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel olur. Bayılırım bu yemeğe. Karadenizli bir arkadaşım sayesinde tanışmıştım bu lezzetle. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. daha önce hiç duymadığım bir yemek canım ellerine sağlık nefis görünüyor
    fasulyeler iyice çıksın denerim mutlaka..sevgiler arkadaşıma

    YanıtlaSil
  16. NANECİGİM NEFİS GORUNUYOR CANİM ELLERİNE SAGLİK FASULYE DİBLESİNİ BENDE DENEMİSTİM COK BEGENDİK

    SEVGİLERRR.

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik.....


    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  18. canım uzun zamandır uğrayamıyorum kusuruma bakma ev topluyorum temmuzda taşınma işi var toplama işi bitince hemen bi tatil ardından yeni ev ve yeni tariflerle gelicem buarada çok güzel şeyler yapmışsın ellerine sağlık çok öpüyorum..görüşürüz..
    www.missgibi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  19. Karadenizliyim fasulye diblesi yaparım.Gerçekden çok güzel oluyor.Seninkide güzel gözüküyor.
    Eline sağlık.
    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  20. çok ilgimi çekti vallahi bu tarif.
    daha neler öğreneceğim sayenizde:))
    elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  21. eline saglik canim... bizim karadeniz yoresinin en meshur yemeklerindendir dible... hafta sonunguzel gecsin canim.. medinem

    YanıtlaSil
  22. nanem ellerıne saglık guzel bır tarıff afıyet olsun sizede kelebek kozası blogun yenı sanırım henuz kayıt yok orayamı taşınıyorsun canım

    YanıtlaSil
  23. Yöresel yemekler yayınladığında biraz bilgi versen çok güzel olur bence.;)

    Ellerine sağlık nanecim,mutlu haftasonları..

    YanıtlaSil
  24. Selam taze nane, canim bloguma virus girdi simdilik bu http://anneminkiziyim-maharetler.blogspot.com/ blogumdan yaziyorum, sevgiler....

    YanıtlaSil