24 Eylül 2009 Perşembe

ARPACIK SOĞANLI KÖY MANTARI



Malzemeler
1 kilo pestik mantarı
20-25 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Mantarları yıkayıp büyüklüğüne göre dörde veya beşe bölün. Arpacık soğanların kabuklarını soyup hafif tereyağında soteleyin. Mantarını, tuzunu ve baharatını katın. Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu mevsimde yağan yağmurlardan sonra ormanda mantarlar oluyor. Ama mutlaka bilen biri tarafından toplanmalı. Yoksa başka zehirli mantarlar toplanabilir. Kültür mantarına göre tadı daha lezzetli.

34 yorum:

  1. ay resmen bişiler oldu bana, ağzımın suları aktı,içim gitti:)

    hem mantan hem de köy mantarı! harikasın nanem:)

    ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık
    bence sogan ve mantar muthis ikili.
    mis gibide kokmuştur mutfak ohhhhhh
    bir nefes daha alayımmm ohhhh

    YanıtlayınSil
  3. mmmmmmmm görüntü nefis.ben tam bir mantar hastasıyım.ellerine sağlık.sevgiler..

    YanıtlayınSil
  4. Yine de kolaya kacip kultur mantariyla yaparim sanirim ama ne guzel tarifmis...Bu ara detoxdayiz kocamla, protein de almadan besleniyoruz bikac hafta, guzel sebze tarifleri aliyorum senden iyi oluyo :)

    YanıtlayınSil
  5. ellerinize sağlık, mantar pek cok seye yakışıyor, çok severim, görüntü de iştah açıcı :)

    YanıtlayınSil
  6. ah nerde öyle doğal mantarlar olsada yesek değil mi .

    YanıtlayınSil
  7. Ekmeği kapıp geldim. Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  8. Mantarı çok severim.Bu tarifini de denemek isterim ama kendime:)Maalesef eşim pişmiş soğan yemiyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  9. canım köy mantarıyla ayrı bir lezzet olmuştur ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlayınSil
  10. Ben pek severim bu mantarı ama İstanbul da bulmak neredeyse imkansız. Organik gıda satan bazı yerlerde satılıyor ama çok pahalı. Şöyle bir iç geçirdim şu anda. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  11. Mantarlı her yemeği severim, böyle arpacık soğanla hiç denemedim. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım:).
    Sevgilerimle...
    aslı

    YanıtlayınSil
  12. pazarda gördüğüm büyük büyük mantarlardan galiba bahsettiğin..ilgimi çekmiştir hep ama cesaret edip alamadım..canım çekti resmen..mantarı çok severim..fırında yapılınca da çok güzel oluyor..

    YanıtlayınSil
  13. cana yakın arkadaşım ellerine saglık ama bu yemegi daha önce hiç duymamıştım . ögrenmiş oldum ellerine saglı canım afiyetlerrrrrrrrrrr

    YanıtlayınSil
  14. Selamlar, umarım iyisinizdir, bir süre uzak kaldım netten, dünden beri bu açığı kapatmaya çalışıyorum, ben yokken paylaşımlarınıza baktım hepsi nefis ve lezzetli görünüyorlar.Özellikle Pepeçura yı yapmak isterim, yöresel tatlar hep ilgimi çekmiştir, bu arada herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  15. http.//belguzaranne.blogspot.com24 Eylül 2009 22:25

    selam geçmiş bayramınız kutlu olsun sevgılerhayırlı geceler

    YanıtlayınSil
  16. Beloved food, tastily the wild mushrooms is really very delicious

    YanıtlayınSil
  17. Ne degisik ve leziz olmustur eminim, mutlaka deneyecegim.

    Sevgilerimi gonderiyorum, sizleri cok ozlemisim....

    YanıtlayınSil
  18. merhaba
    cok lezzetli görunuyor.mantarı cok sevıyorum,her ne kadar dısarıdan alıp korkudan yemeye cekınsek de.ama bu tarif, ben de mantarlı yemek hayalleri canlandırdı:)ellerinize saglık..
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  19. Canım mantara bayılırım. Pestik mantarını da çok merak ettim. Sma bizim buralarada (istanbul) hiç duymadım.
    Yemeğin enfes olmuş. Tam ekmek arası için.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  20. Canim cok lezzetli gorunuyor. Hmmmm karnim acikti valla.

    YanıtlayınSil
  21. ARPAÇIK SOĞANLA YAPILAN SOĞAN YAHNİSİNE BAYILIRIM,BU SOĞANIN LEZZETİ BİR BAŞKA OLUYOR BİRDE MANTARLA GÜZEL OLMUŞTUR.....

    YanıtlayınSil
  22. Canım ellerine sağlık tadına doyul
    maz öpüyorum...

    YanıtlayınSil
  23. Canım ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  24. Merhabalar.
    Bayramını en içiten dileklerimle kutluyorum.Geç kaldım ama meleğimin ameliyatı,bayram telaşı derken yeni bakabildim bloğuma...

    Ellerine sağlık nefis gözüküyor.
    Kendine iyi bak.

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlayınSil
  25. Tadının enfes olduğu görüntüsünden belli, ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil
  26. CANIM NE KADAR PRATİK BİR YEMEK HARİKA OLMUŞ.DESENE SIKIŞTIĞIMIZDA İMDADIMIZA KOŞACAK TÜRDEN.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER

    YanıtlayınSil
  27. Bu ikiliye bayılıyorm.Ellerine sağlık.Harika görünüyor:)
    sevgilerimle,
    http://www.meltemmutfakta.com

    YanıtlayınSil
  28. mantar ve soğan ayrılamaz ikili
    ellerine sağlık canım eminim nefis olmuştur

    YanıtlayınSil
  29. Canım gece yarısı bitirdin beni buralarda nasıl severim bir bilsen
    harika görünüyor.
    ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlayınSil
  30. Ellerine sağlık harika görünüyor ben bayılırım mantara hele soğanda eklenince hımmmm... müthiş ikili bide baharatla olunca.

    YanıtlayınSil
  31. Köy mantarını çok severim,artık mantar zamanı Bolu'ya gidemediğim için yiyemiyorum ama rahmetli annem çeşit mantar bulurdu ve her mantarın pişirme şekli farklıydı :)
    ve yemeklerde arpacık soğan harika bir seçim.Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler
    Bu arada Bloxoo +5 canım :)
    öptüm

    YanıtlayınSil
  32. Bu ne kadar güzel bir görüntü yaa:)))Çok canım istedi ama.Ellerine sağlık Taze Naneciğim...Afiyet olsun..

    YanıtlayınSil
  33. merhaba canım mantarın birçok tarifini yaparım ama arpacık soğanla hiç denemedim harika görünüyor bir de doğal olunca ben bayılırım ne kadar şanslısınız size ve yapanlara afiyet olsun sevgiler

    YanıtlayınSil
  34. harika bir görüntü hani derler ya,yemede yanında yat...

    YanıtlayınSil