2 Ekim 2009 Cuma

TAVUKLU SİRON


Malzemeler
yarım paket siron
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet soğan
3-4 adet sivribiber
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı
Tavuk göğsünü üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Sudan alıp tiftikleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağda kavurun. İnce doğranmış domatesi ve biberi katıp pişirin. Salçasını, baharatını, tuzunu katın. Tiftiklenmiş tavukları ekleyin. Tavuk suyundan ekleyip bir taşım kaynatın. Sulu harcı sironların üzerine dökün.

19 yorum:

  1. Siron yufka benzeri birşey herhalde? Böreklik yufkayla da yapabilir miyiz?

    YanıtlaSil
  2. siron dedigin nedir?yufkamı acaba?

    YanıtlaSil
  3. nerden alırız bu sironu

    YanıtlaSil
  4. siron u sarımsaklı yoğutlu şeklinin dışında yememiştim. o halini bile çok severim bu da enfes gözüküyor!

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık. Siron yufka sarmamı oluyor.Nerede bulabilirim ayrıca bilgi verirseniz memnun olurum.

    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  6. Diğer sironlu tarifimde bir arkadaşım çok güzel açıklamıştı onu hemen buraya aktarıyım.

    Aslında düz biraz kalın yufkadan dilimleyip, kızartıp, el altında saklamak lazım. Çok lezzetli hem de doyurucu yöresel bir tad bizim oralardaki adıyla "Ziron". Eskiler sac üzerinde yufkayı hafif tavlayıp, sonra sarıp keserlerdi. Gerçi tavlamadan da fırında kızartıp aynı tad gene olur.

    Annem sironu bize Trabzondan getirdi. Paket içinde satılıyor. Kuru oluyor böyle ağıza atılıp çıtır çıtır o haliyle bile yeniliyor. Yöresel ürün satan yerlerde mutlaka vardır.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. siron ve tarif çeşitlerini çok görür oldum bu aralar ellerine sağlık
    nasip olursa denek istiyorum
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Canım açıklama için çok teşekkür ederim. Merak etmiştim.
    Eline koluna sağlık.
    Çok güzel olmuş.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. arkadaşım eline sağlık çok güzel olmuş tavuklu siron çok başarılısın sevgiler www.nesice.blogcu.com

    YanıtlaSil
  11. Taze Nanecim sironu ilk kez duyuyorum ama nefis bir tarife benziyor. Zaten tavuğun her haline bayılırım. ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. İnan çok merak ettim bu sironu ilk gördüğüm yerde alıp deneyeceğim.
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. evet canım karadenizde yaygındır,
    çok sevemesemde, bizlerde de yapılır..
    afiyetler olsun naneciğim.

    YanıtlaSil
  14. canim enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler güzel bir hafta sonu dilerim

    YanıtlaSil
  15. Selam iyi pazarlar dılıyorum sevgi ile kalınız.

    YanıtlaSil
  16. Canım ellerine sağlık:)
    bayılırım sirona her haliyle yerim :)

    YanıtlaSil
  17. Daha öncede dediğim gibi, bu tarz yemeklerin başına bir açıklama eklersen insanlar yorumlarda garip sorular sormaz.


    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  18. Aslında düz biraz kalın yufkadan dilimleyip, kızartıp, el altında saklamak lazım.
    -------

    Demiştim ama..(= Denedim ve kaya gibi oldu..Diş değmeyecek kadar sert hem de..

    Demek ki Ziron'un püf noktası sacda tavlanıp hafif kızarıp sonra kesilmesiymiş..(=

    Termostat ayarlı elektrikli sac bulsam alacağım da, yok piyasada..(Bilenler varsa nerelerde bulabileceğimi bilmek isterim doğrusu..)

    Uzatma prizler var 3 kademe ayarlı ama sac üreticileri termostat ayarlısını yapsa daha makbule geçerdi..

    Ellerine sağlık, hamarat kardeşim..

    YanıtlaSil
  19. Bu arada Google sarsıntıyı atlatmış gibi sanki, bloglara girişte şimdilik sıkıntı kalkmış gibi..(mi acaba..?)

    YanıtlaSil