22 Mart 2012 Perşembe

ANADOLU ÇORBASI




Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz
karabiber
3 lt su
Yapılışı
Sıvıyağda salçayı ve soğanı kavurun. Kırmızı mercimeği ve suyu ekleyip pişirin. Pişen mercimeğe tuzu, karabiberi, nohutu ve buğdayı ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

2 yorum:

  1. Değişik tatlaraki çorbaları severim, ama annem yaparsa severim :P Kendim yapmıyorum yani :D Ama bi tek buğday yok şuan evde.. Değilse anneme ilk işim bu çorbadan yaptırmak olurdu :)
    Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun güzel insan :)

    YanıtlaSil
  2. bunu denemedim,ben yeşil mercimek ile yapıyorum,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil