15 Mart 2012 Perşembe

KAYMAKLI POĞAÇA




Malzemeler
2 yemek kaşığı kaymak
2 yemek kaşığı tereyağ (yumuşak)
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
1 yumurta akı
1 su bardağı susam
içi için
1/2 kalıp beyaz peynir
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Elinizle hafifçe açın, iç malzemeden koyup toplar yapın. Önce yumurta akına daha sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Sıcak fırında pişirin.


3 yorum:

  1. İçinde margarin olmaması çok güzel. Bir de ben poğaçaların üstünde sıvama susam olunca çok seviyorum =) Bu arada not olarak ileteyim. Blogger yorum ayarlarını değiştirdiği için seninki gibi "pop up pencere" yorumlara artık abone olunamıyor. Takipçilerinin yazdığın cevapları okuması bakımından istersen yorum ayarlarını "aşağıda gömülü kayıt" olarak değiştir =)

    YanıtlaSil
  2. cok lezziz görünüyor canim...ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Canım dediğini yaptım yorumlar için umarım olmuştur.

    YanıtlaSil