17 Ocak 2013 Perşembe

BUĞDAY SALATASI





Malzemeler
2 su bardağı buğday
1 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 tane sarı biber
yarım demet taze soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet taze nane
1 çorba kasesi mısır
5-6 tane kornişon turşu
8-9 tane ıspanak kökü
5-6 yemek kaşığı nar
yarım limon
sıvıyağ
tuz
nar ekşisi
Yapılışı:
Buğdayı bir gece öncesinden sıcak su ile haşlayıp bekletin. Ertesi gün yıkayıp tuzlu suda buğday iyice yumuşayana haşlayın. Pişen buğdayları süzdürüp soğumaya bırakın. Diğer malzemeleri küçük küçük doğrayıp buğdaya ekleyip karıştırın. Nar ekşisi, limon suyu, tuz ve sıvıyağını ekleyip karıştırın.

2 yorum:

  1. Ispanak kökü ne güzel bir görüntü katmış salataya.

    YanıtlaSil
  2. Bu salatayı çok severim, tesadüf geldim uzun zamandır yazmıyorum sana. Taze nanem:)
    Eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil