22 Ekim 2013 Salı

SAMSA TATLISI

 
 
Malzemeler
8 tane milföy hamuru
2 su bardağı ceviz
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
antep fıstığı (süslemek için)
şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı
Cevizleri robottan ince olucak şekilde çekin. İçerisine pudra şekerini ve yumurta akını ekleyip yoğurun. 4 tane milföy hamurunu birleştirip kare hamur elde edin. Merdane ile inceltin. İç malzemenin yarısını alıp milföyün bir ucuna harcı yayın. Fazla sıkı olmayan bir rulo yapın. İki parmak enliliğinde kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
 

3 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık...:) Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlayınSil
  2. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  3. çok iyi fikir ...afiyet olmuştur sanırım...

    YanıtlayınSil