24 Ekim 2013 Perşembe

SOĞANLI ÇÖREKLER

 
 
Malzemeler
2,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı süt
yarım su bardağı su
1 paket kabartma tozu
tuz
iç harcı için
60 gr tereyağ
6 tane soğan
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı maydanoz
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
üzeri için
1 yumurta sarısı
kırmızı toz biber
Yapılışı
Soğanları bir parmak kalınlığında doğrayın. Maydanozları kıyın. Tereyağını eritip soğanları soteleyin. Maydanoz, tuz, köri ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip soğumaya bırakın. Bir kapta un, süt, su, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun ve streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Unlanmış tezgahta hamuru merdane ile açıp üçgen dilimler kesin. Soğanlı harcı dilimlerin üzerine yayın. Geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp toz kırmızı biber serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
 

1 yorum: