11 Ekim 2013 Cuma

PARMAK PEYNİRLİ VOLOVAN

 
 
Malzemeler
20 tane milföy hamuru
1 paket muratbey fesita parmak peynir (fesleğenli, çörekotlu)
1 tane yumurta
çekirdek
Yapılışı
Milföylerden büyük bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. 10 tane milföyün yarısının ortasından halkalar çıkarın. Yumurta akı sürüp diğer milföylerin üzerine yapıştırın. Ortasına halka halka doğradığınız parmak peynirlerinden koyun. Milföyün kenarlarına yumurta sarısı sürüp çekirdek taneleri serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.
Not: Kalan milföy hamuru kenarlarını elinizle yuvarlayıp tepsiye koyun. Piştiği zaman çok güzel oluyor. Muratbey peynirlerini ben hamur işlerinde kullanıyorum çok lezzetli oluyor, denemenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Üzerine çekirdek serpmek de enfes olmuş. Pek leziz görünüyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlayınSil