3 Temmuz 2009 Cuma

ÇILBIR



Malzemeler
4 adet yumurta
1 çorba kasesi yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
Bir su bardağından biraz fazla suyu kaynatın. Sirkeyi katıp biraz daha kaynatın. Kaynayan suya birer birer yumurtaları kırın. Yumurtalar istediğiniz pişkinliğe gelinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağlı biber gezdirin.

4 yorum:

  1. arkadşım hayırlı cumalar.çılbırı pek severim.yoğurtlu olması münasebetiyle.kreplerinde atom gerçekten.ye engelli koşuya katıl.öyle enerji verir.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. unuttuğum bir lezzeti hatırlattın bana annem özellikle yaz öğlen yemekleri için hazırlar biz de bayılarak yerdik, hala yapar da ben faydalanamıyorum pek dur bu akşam yapayım çok özlemişim

    YanıtlaSil
  3. Çok severim çılbırı.Çok ta güzel gözüküyor elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım nasıl güzel yenir bak iyi hatırlattın iyki gördüm sende yarın yapayımda yiyeyim ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil