8 Temmuz 2009 Çarşamba

HINGEL



Malzemeler
yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
alabildiği kadar su
içi için
4 adet patates
tuz
karabiber
nane
pulbiber
ayrıca
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
sıvıyağ
tozbiber
Yapılışı
Un,su,tuz ve yumurta ile mantı hamuru sertliğinde bir hamur hazırlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Baharatını ve tuzunu katıp karıştırın. Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Merdaneyle mantı hamuru inceliğinde açın. İç malzemeden ortasına bir tatlı kaşığı koyun. Poğaça kapatır gibi kapatın. İsterseniz elinizle büzgüler yapın. Ya da ruletle kesin. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Üzerine yoğurtlu sarımsak ve kızdırılmış tozbiberli sıvıyağ gezdirin.

32 yorum:

  1. MEMLEKET SİVAS OLUNCA HINGEL SEVMEMEK OLUR MU ? ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK. ANNEMİ ARASAM DİYORUM, Bİ HİNGEL YAPSA DA YESEK DİYORUM, DEDİM BİLE. AKŞAMA YEMEĞE ANNEDEYİZ. ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil
  2. Canım biz buna kayseride bardak mantısı diyoruz ellerine sağlık nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorr.

    YanıtlaSil
  4. hinkali benim komsum cok yapardi. kasar peynirli yapip degisik bir sekilde kapatirdi her seferinde yardim eder ama o kapatma usulunu bir turlu beceremezdim.simdi tasindi artik hinkal falan yapan yok ama super bir lezzet .arkadasim ellerine saglik. ben bu tabagi aldim .selamlar canim.

    YanıtlaSil
  5. fatşcum hep adını duydum yemek ve yapmak kısmte olmadı.önce ben geldiğim için tabağı alabilirim sanırım.öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Tünaydın,
    İlk defa gördüm bu yemeği desem bilmem inanır mısın :) çok hoş görünüyor gerçekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. şik hafif bir hamur işi olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. maşallahın var canım yaa :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Mükemmel.....Hımmmmmmmmm
    Sevgiler canıma...

    YanıtlaSil
  10. ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR .. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  11. Hımmm,çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım...bir çeşit mantı sanırım.afiyet olsun.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. anacıgımın kulakları çınlasın gece bıle aklın adüşse kalkıp yapar ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  13. Hmmm bayılırm. Olsa da yesem şimdi. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ben çerkezim ve bunun içine çökelek koyarak yapılanı bizde metaz diye bilinir tadını da bilen bilir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Süper birşey!çok da güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. hingeli görünce aa dedim bizden başka da h,ngel adını bilen birileri varmış memleketim sivas orada biz hep hingel deriz ama gezdiğim şehirlerde adınıda kendinide pek bilen yok
    biz normal mantı gibi ama mantıdan büyük kareler keser içine patates koyar muska şeklinde kapatırız üzerinede tereyağ ohh mis valla görünce canım çekti ne güzel yapmışsın ellerine sağlık
    bu arada memleket neresi merak ettim hingel diyince:)
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  17. Çoooooook güzel olmuş canım. Ayrıca da kızarmamış olmasından dolayı da hafif. Yoğurtlu ve soslu olması beni çoook cezbetti. Hiç patatesli düşünmemiştim.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler
    http://www.lezzetibol.com

    YanıtlaSil
  18. Eline sağlık arkadasım mantı türü her yemek favorılerım arasındadır mutlaka deneyecegım afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  19. Hiç duymamıştım bu yemeği. En kısa zamanda denenecekler listeme aldım.

    YanıtlaSil
  20. demek patatesli oluyor !!!
    afiyetler olsun naneciğim..
    çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. erzurumdada etli mantıya hıngel deniliyor ayyy şu sıcaklar geçse acık bende mantı yapsam ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  22. so delicious, and so nice lila-flower plate

    YanıtlaSil
  23. canım ellerine sağlık.. çok nefis görünüyor..hiç tatmadığım bir lezzet patatesli mantı tadında herhalde..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel değişik bir lezzet olmuş,mantı gibi, et sevmeyenler için de güzel bir seçenek, ellerine sağlık canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. kayınvalidem artinli onlarda yapıyor bunu ama yoğutlu sos yapmıyorlar kıvırıp kapatması çok zor:)) ben yapamıyorum ama sevdim tad olarak güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık canım, ben hiç yemedim ama kızkardeşimin görümcesi yapıyormuş. Onlarda Posoflular. Yani Kars tarafından. Bu o tarafların yemeği mi yoksa heryerde yapılıyormu acaba. Çok lezzetli görünüyor valla, şimdi olsa hayır demem.

    YanıtlaSil
  27. canım mantının bir versiyonu gibi değilmi sen hep bulursun değişik tarifleri:)ellerine sağlık tatlım çok tariflerini yazdım mutlaka deneyeceğim.kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. Daha önce hiç denenmediğim bir lezzet, mantının bir başka türlüsü sanırım. Ama eminim çok güzeldir, mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  29. sunumuda güzel vermişsin,

    oldukçada doyurucu hakikaten,

    ama ben şimdi hamuru yoğurursam

    evin işi kalacak,

    en iyisimi yarın denemeli ;))

    YanıtlaSil
  30. Çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  31. Ellerinize saglik harikalar..Bu aslinda kafkas yemegidir cok iyi bilirim kendilerini ve bayiliriz tum sulalece hatta bugun yedik ama biz samirsakli yogurtla servis yapmiyoruz.
    Domatesli sarmisakli ve illaki de icinde reyhan olan sosla servis yapiyoruz.
    Sevgiyle kalin..

    YanıtlaSil