18 Temmuz 2009 Cumartesi

İÇLİ BİBER KIZARTMASI



Malzemeler
10 adet dolmalık biber
3 adet patlican
1 adet kabak
2 adet patates
1 adet domates
tuz
pulbiber
kekik
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patlicanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Tuzlu suda 10 dakika bekletin. Patatesi ve kabakları küp küp doğrayın. Önce patatesleri, daha sonra kabakları, en son patlicanları kızartın. Tel süzgeçe alıp fazla yağının süzmesini bekleyin. Kızartmaların içerisine tuz ve baharatını katın. Dolmalık biberlerin içerisine bu harçtan doldurun. Domatesten kapak yapın. Kalan sıvıyağda dolmalık biberleri kızartın.

23 yorum:

  1. doldurulup tekrar kızartmak enteresen geldi ellerine salık canım mutlu hafta sonları.

    YanıtlaSil
  2. canım önce biber kızartması öğleden sonrada çayımla beraber kekten yiycem ellerine sağlık hepsi nefis olmuş iyi hafta sonları birtanem...

    YanıtlaSil
  3. Canım dolmalar al benı ye dıyor ellerıne saglık.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  4. Selam arkadaşım,ne güzel ilk yorum benden.Tabiiki nefis görünüyor :) aldım bir tane ama ben çoook yoğurt tüketen biri olaraktan bunun yanınada yoğurt alırım.Ellerine sağlık arkadaşım.
    Sevgiler.
    http://nursen-yemek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. farklı bir tarif ilk gördüğümde dolma sandım ama yanılmışım
    kızartömaymış:)))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. sevgili nane çok güzel tarifleriniz var baktıkca iştahım kabarıyor ellerinize sağlik

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir yemek olmuş, ellerine sağlık canım. Sarımsaklı yoğurtla harika olur.

    YanıtlaSil
  8. Canım çok değişik bir dolma,ilgimi çekti doğrusu eline sağlık.
    Ağır olurmu onu bilmiyorum...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Değişik ve denemeye değer.Daha önce hiç yemedim.Malzeme listesine ve görünüşüne bakılırsa çokta lezzetli.
    sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  10. değişikmiş, çoook lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

    YanıtlaSil
  11. çok değişik bir tarifmiş ben ilk defa görüyorum. ama hepsi sevdiğim sebzeler mutlaka denemek lazım, eline sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  12. Ben pek beğeniyorum kızartmanın bu şekilde sunumuna eline sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. selam
    ellerine sağlık değişik bir tarif teşekkürler paylaşımın için
    kandilin mubarek olsun canım
    sevgiler
    sofrakeyfi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. ilk defa duydum canım.ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  16. Nurlu kandiller olsun hamarat kardeşim..

    Rabbim, Leyle-i Mi'râca lâyık görülen En Sevgili a.s.m. hürmetine, bu gecenin sabahına, râzı olduğu kullar olarak ermeyi nasîb etsin cümlemize..

    YanıtlaSil
  17. kandiln mübarek olsun hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  18. Nefis gorunuyor, patlicanlisini ilk defa duyuyorum :)) Afiyet olsun sevgili Taze Nane :)

    YanıtlaSil
  19. Daha önce hiç yemedim güzel olduğuna eminim
    ellerine sağlık canım
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  20. Once resimlerimi bitireyim, sonra hemen bu dolmalar.. gece gece dolma yapip, yesem mi acaba?? Cok istah acici gorunuyorlar....

    YanıtlaSil
  21. Ben bakamıycam fazla, karnım acıkıyor:P
    Kandilin mübarek olsun, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  22. seninde kandilin mübarek olsun ..dualarımız kabul olsun...

    YanıtlaSil
  23. Kızartma için farklı bir sunum.Çok tuttum ben bunu :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil