10 Temmuz 2009 Cuma

KABAK KALYE



Malzemeler
1 kilo kabak
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 kahve fincanı pirinç
1 demet dereotu
tuz
Yapılışı
Kabakların kabuklarını soyup doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salçayı ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp ekleyin. Biraz soteleyin. Kabakları ve tuzu ilave edin. Biraz buharıyla pişirin. Pirinçleri ilave edin. Kabaklar yumuşayınca ocaktan almaya yakın ince doğranmış dereotunu ilave edin.

16 yorum:

  1. bugun bundan yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. çok severim hafif ve güzeldir ellerine sağlık cnm mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık.. bu sıcaklara tam uygun bir yemek bende çok sık yaparım tek fark kuru soğan yerine taze soğan kullanıyorum.birde öyle denersin:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Oğlumun en çok sevdiği yemek...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık. Bu sıcaklarda yanında yoğurtla ne iyi olur.

    YanıtlaSil
  6. Taze Nanecim ben de çok severim bu yemeği bol dereotlu. Ama Adını kabak kalye diye biliyorum ben.Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. harika olmuş.bende de bugün yaptım.ama domatessiz.
    eline sağlık...
    yazın sebzeleri ne güzel yaaaa.
    sevgilrimle

    YanıtlaSil
  8. Selam arkadasım hayırlı cumalar dılıyorum.Ellerine sağlık favori sebzemdir kabak harıka görunuyor.Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  9. canım önce kabağı yiyeyim yanında semiz otu salatasını biraz dinleneyim cay saatindede altta kek gördüm ondanda biraz tatarım güzelim ellerine sağlık hepsi nefis olmuş
    sanada müjdeli bir haberim var testlerim güzel cıktı ameliyat olmuycam şimdilik çünkü üç ay evel iki kere oldum Memenin içide dolmuş hastalıgı atlatılıyorum canım..hoşçakal...

    YanıtlaSil
  10. Canım benim ellerine sağlık nefis görünüyor.
    bol yoğurtluda oldumu çok severim.
    sana ne kadar teşekkür etsem az beni hiç yanlız bırakmadın seni çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  11. eline sağlık görüntü çok güzel afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  12. Kalle nedemek canım bir anlamı varmı yani, ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. bu gün okulda yediğim yemekdikendileri... üzerindeki dereotu nasılda yakışıyor öyle bayıldım :)))

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık görüntü çok güzel tadını da bildiğimden harika bir lezzet bende yaparım sık sık ama evde kimse yemez benden başka..

    YanıtlaSil
  15. kabak olsunda ne olursa olsun .eline sağlık fatoşcum.iyi haftasonları

    YanıtlaSil
  16. Yazın vazgeçilmez sebzelerinden biridir kabak her haliyle ayrı bir lezzet .ellerine sağlık...

    YanıtlaSil