5 Eylül 2009 Cumartesi

ISPANAKLI ERİŞTE



Malzemeler
1 su bardağı pişmiş ıspanak püresi
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun.



İki bezeye ayırın. Bıçak sırtından biraz daha kalınca bir hamur açın.


Diğer bezeyide aynı şekilde açın. Yufkaları bir yere serip kurumasını bekleyin. Her yufkayı uzun şeritler halinde kesin. İstediğiniz kalınlıkta bıçakla kesip tekrar temiz bir örtüye serip iyice kurutun. Kuruttuktan sonra ister bez torbada, kavanozda, saklama kabında saklayın.

9 yorum:

  1. Hiç yemedim ıspanaklısını kesinlikle çok besleyici tam çocuklara göre
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. DUYURU
    http://hilalinmutfagi.blogcu.com/ arkadaşımı tıklarsanız açıklamaları orada görüceksiniz.
    Alttaki yazı kendisine aittir.

    Arkadaslar blog hirsizlarina dikkat edin,malum bu ara bir hirsiz dadamnis bloglarimiza,ne var ne yok alip goturuyor,buna bir care blogumda goreceksiniz linki herkesten rica ediyorum elinden geleni yapsin bugun bize yarin size bu sahsi siddetle kiniyorum.Boyle durumlarda hep beraber olmaliyiz birbirimize destek cikmaliyiz.Belkide sizinde vardir bir fotografiniz.Emege saygi lutfen.Ne kadar cok kisiye ulasirsa okadar iyi olur,blogunuzdaki butun arkadaslara yollayin bu yaziyi.Saygilarimla
    Bu yazi otomatik olarak gonderiliyor

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, ben de sadesini yapmıştım. Bunu da deneyeyim. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. arkadşım ısbanaklı erişde güzel bir fikir ierde mutlaka denicem ellerine saglık iştah açıcı bir besin kaynagı Ayrıca blog hırsızlarınıda kınıyorum www.safiyece.blogcu.com

    YanıtlaSil
  5. Domateslisini görünce dedim ki "Bu hamarat hatun kesin ıspanaklısını da yapmıştır..(="

    Yapmış gerçekten de..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Taze nane'cim peki ispanaklari cigken mi pure haline getiriyoruz, yoksa haslayip mi?

    YanıtlaSil
  7. Ispanakları haşlayıp püre haline getirdim.

    YanıtlaSil
  8. Cok iyi oldu sizin blogu kesfettigim ozledigim herseyi artik sizin bloga bakip yapabilirim. Ispanakli ersite mukemmel gozukuyor daha once hic yemedim bir cesaret deneyecegim. Acaba firinda kurutabilirmiyim brde kac derecede sizce?

    YanıtlaSil
  9. Fırında kurutmanızı önermem. Zaten yufkalar 1 gün içinde kuruyor ve kesilir hale geliyor. Erişteyide evde bir yere serin. 1 hafta içinde kurur.

    YanıtlaSil