4 Eylül 2009 Cuma

SEBZELİ BULGUR PİLAVI



Malzemeler
2 su bardağı bulgur
1 adet patates
2 adet patlican
1 adet soğan
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
tuz
karabiber
pulbiber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patatesi küp küp doğrayıp kızartın. Tereyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Biberi ve domatesi ekleyin. Küp küp doğranmış tuzlu suda bekletilmiş patlicanı ekleyin. Salçasını katın. Biraz kavurun. 2 su bardağı bulguru ekleyin. Tuzunu ve baharatını katın. 3 su bardağı sıcak su ekleyip pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kızarmış patatesi katıp karıştırın.

3 yorum:

  1. Uzun zaman oldu bu pilavdan yemeyeli, aklıma takıldı şimdi bir akşam pirinç yerine bulgur pilavı yapmalı.Ellerine Sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Mmmm nefis olmuş!Yanına da cacık ne iyi gider!

    YanıtlaSil
  3. çok severim bulgur pilavının her türlüsünü.

    ellerine sağlık nanecim,
    hayırlı haftasonları..

    YanıtlaSil