12 Ekim 2009 Pazartesi

ÜZÜM SUYU



Malzemeler
5 kilo kokulu siyah üzüm
2 su bardağı su
Yapılışı
Üzümleri salkımlarından ayırıp yıkayın.


 


Tencereye koyun üzerine 2 su bardağı kadar suyuda ilave edin. Üzümler yumuşayıncaya kadar pişirin. Temiz bir tülbentten iyice suyunu süzdürüp posasından ayırın. Süzdürdüğünüz üzüm suyunu tekrar tencereye koyun. Yarım saat daha ocakta kaynatın. Sıcakken kavanoza koyup hemen kapatın. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.


Üzümleri ben bizim bahçeden topladım. Şeker kullanmadım, çünkü üzümler çok tatlıydı. Üzüm suyunu tüketirken içerisine isterseniz su katabilirsiniz ama ben sulandırmadan içiyorum.

15 yorum:

  1. Canım bizde vişneyi böyle saklarız, şeker ilaveli yaparız ve sulandırarak içeriz:)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. siyah üzüm bizim bahçede de var. Geçen sene suyunu taze taze içmekten bıkınca arayışa girdim ve "pepeçura"yı buldum. Biliyorsunuzdur herhalde, karadeniz yöresinin tatlısıymış. Güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerinize sağlık ben bu şurubu
    siyah çekirdekli kuru üzümle yapıyorum.Çok çok sağlıklı içecek
    yıllar önce geçirmiş olduğum bir rahatsızlık için doktorum tarif etmişti çok büyük faydasını gördüm.

    Güzellikler sizinle ve ailenizle olsun sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. Bu çok güzel bilgiler ve fotoğraf paylaşımları için teşekkür ederiz.Emeğinize sağlık.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuş bu ya her derde derman...
    Ellerine sağlık,afiyetle için...

    YanıtlaSil
  6. Yaa ben bu üzüm suyunu istiyorum soğuk soğuk bir dikişte nasıl içerim.nefiss görünüyor canım

    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. benim dondurucuda geçen yıldan kalmaa vardı dün çıkardım hala bir bardak var bende şeker katmıyorum hiç su eklemiyorum ve sadece kızıma içiriyorum malum kansız ellerine sağlık canım bu yıl hazırlayamadım ben kısmet değilmiş ne yapalım

    YanıtlaSil
  8. NANEM NASIL ÖZLEMİŞİM BLOGUNU OHH GÖRÜNCE AKLIMA GELDİ BENDE KIZLARARA SIKIYORUM BU ARA TÜLBENTE KOYUP YOGURUYOM SONRA SÜZÜLMEYE BIRAKIYORUM AMA SU KATMIYORUM ÇOK LEZİZ GERÇEKTENDE SEVGİLERIMLE

    YanıtlaSil
  9. Canım üzümlerin ziyan olmaması için süper bir fikir ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Bir bardak aldım canım nefisti.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. canım ellerine sağlık bayıldım doğrusu üzümler gitmeden hemen yaapyım sevgiler

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  12. merhaba,kokulu üzümdenden yapmış olduğum üzüm suyunu kaplara doldurduk ancak bir kaç günü bozuluverdi. illaki buzdolabında mı saklamak lazım.dışarıda saklayabilmek için ne yapmak lazım. eğer bilgilendiriseniz memnun olurum. saygılarımla

    YanıtlaSil
  13. Şimdi bizim geçen sene yaptığımız üzüm suları kavanozlarda halen duruyor ve kesinlikle bozulma veya küflenme yok. Buzdolabında saklamak zorunda değilsiniz. Kaynatma süresini sakın kısaltmayın. Ben verdiğim ölçüde yarım saat dedim, siz süreyi biraz daha uzatın isterseniz. Üzüm suyunu az kaynatmayın. Şimdi üzüm suyu kaynarken bir taraftada mutlaka bir tencerede su kaynatın. Üzüm suyu artık kavanozlara konulacağı zaman, diğer tencerede kaynayan suya kavonaz ve hiç kullanılmamış kapak koyun. Kavanozu sıcak sudan çıkarın içindeki suyu boşaltıp hemen üzüm suyunu doldurun, kapağıda sudan alıp kavanozu kapatın. Tezgaha bez serip kavanozu ters çevirip 1 gece böyle bekletin. Bu şekilde kavanozlara doldurun. Üzüm suyunu az kaynatırsanız bozulur, birde sıcak kavanoz olursa hiç bozulmaz. Biz reçelleri, marmelatları, domates soslarını bu şekilde yaparız ve nerdeyse 1 yıla gidiyor hiç bozulmaz, küflenmez kapak kolay kolay atmaz.

    YanıtlaSil
  14. ben hiç pişirmeden saklamak isttiyorum. nasıl yapabilirim.bugü taze taze üzümü sıktım şeker koymadan içine şeftali koydum çok güzel oldu.bakıyorum hep pişirip saklıyorlar.

    YanıtlaSil
  15. Pişirmeden saklayamazsınız, küflenir. Mutlaka kaynatmanız lazım ya konserve şeklinde, yada kaynatıp pet şişelere doldurmanız lazım. Ama konserve biçiminde yapmak daha sağlıklı.

    YanıtlaSil