3 Ocak 2010 Pazar

LAHANA DİBLESİ



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 küçük boy lahana
3 tane soğan
1 şeker kaşığı kırmızı biber
tuz
karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Lahanaları ince ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayın. Pirinci tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanları sıvıyağda kavurun. İnce ince kıydığınız lahanaları katın. Lahanalar yumuşayıncaya kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci katın. Tuzunu ve baharatını ekleyin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte pişirin.

18 yorum:

  1. 2010 Yılının Sağlık mutluluk ve bol bereket getirmesi dileklerimle mutlu yıllar. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım ne güzel bir tarif bu.deneyeceğim muhakkak.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Oldukça lezzetli görünüyor.Babaannem karalahanalısını yapardı.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. biz buna kapuska diyoruz .ellerine saglık canım sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. mmm nefis görünüyor.lahanalı herşeyi cok severim.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım görüntü harika gerçekten.Bu beyaz lahana olsa gerek bizim karadenizin karalahana diblesi var oda süper oluyor canım çekti şimdi ama :(

    YanıtlaSil
  7. vefalı arkadaşım, seni ihmal ettiğimi sanma, bloglar mahvetti beni bir de ps bozuldu neyse ki bitti sayılır, tariflerin yine harika, döktürüyorsun maşallah, bu arada mutlu yıllar sana, ailenle sağlık ve huzur dolu günler temenni ediyorum. Ayrıca bloglarımı ayırdım, hobi güzellik, el sanatları ve mutfak ile ilgili konularda gelincik adlı sayfamdan sizlere ulaşıcam ve sizleri ordan da takip edicem, gelirsen sevinirim, sağlıkla sevgiyle kal...

    http://gelinck.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Harika bir tarif,enerjine hayranım canım ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  9. lahanayla arası limoni olan bendeniz sadece etli sarma şeklinde yiyebilirim sanırım...

    ama senin dible çok hoş görünüyor, ellerine sağlık canım..


    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bizim buralarda kavurma derler buna hafif güzel bir yemektir

    YanıtlaSil
  11. canım ellerine sağlık lahanayı hiç böyle yapmadım ama yapıcam çok güzel görünüyor ..iyi haftalar arkadaşım..

    YanıtlaSil
  12. Nanem bende yapıyorum ama diyet dolayısıyla pirinç koymuyorum :)))
    ellerine sağlık canım çekti şimdi;))

    YanıtlaSil
  13. bizde buna lahana pancarı derler üstünede limon sıkarlar herkese afiyet olsun selamlar

    YanıtlaSil
  14. Lahanın nedense sarması ve salatası dışında hiçbirşeyi cazip gelmiyordu bana ama bu çok güzel görünüyor.Denemek lazım.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  15. çok sevdigim bir yemek, ellerine saglık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Antakya da kayınvalidemler bu yemeğin içine şalgam yapılan mor havuçtan katarlar.görüntüsüde-tadı da nefis olur.Hiç deneme fırsatım olmadı ama gidince yiyorum nasılsa.Elcaazına sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  17. Elinize sağlık.Bizde de yapılır.Üstelik hafif kırmızı biber ilavesi ile çok lezzetli olur.sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  18. Lahanayı çok severim,ellerine sağlık dible mükemmel görünüyor...

    YanıtlaSil