30 Ocak 2013 Çarşamba

İKİ RENKLİ MUZLU MOZAİK PASTA

 
 
Malzemeler
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
2 tane vanilya
100 gr margarin
3 paket pötübör bisküvi
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
üzeri için
50 gr bitter çikolata
50 gr sütlü çikolata
beyaz ve frambuazlı damla çikolata
çakıl taşı çikolata
rulo kat
toz antep fıstığı
muz
Yapılışı
Margarini eritip, soğutun. Kakao ve damla çikolata hariç, diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Bisküvileride ekleyip yoğurun. Katı olursa biraz süt, cıvık olursa bisküvi ilave edin. Harcı ikiye bölün, yarısına kakao katın, diğer beyaz harca damla çikolata katıp elinizle yoğurun. Kalıbı streç film ile sarın. Alta beyazlı harcı yayıp elinizle düzeltin, muz dilimlerini dizip, üzerine kakaolu harcı yayın. Streç film ile üzerini kapatıp buzlukta 1 saat kadar bekletin. Buzluktan çıkarıp mozaik pastayı kalıptan çıkarın. Üzerine benmari usulü erittiğiniz bitter ve sütlü çikolatayı dökün. İstediğiniz gibi süsleyip buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
 

4 yorum:

  1. eline sağlık çok lezzetli görünüyor ve örtün çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, ben kendim işledim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba çok güzel görünüyor fakat bir sorum olacak ben yaptığımda muz dilimleri arada kararma yapıyor ne yapabilirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Muz hemen kararan bir meyve malesef, arasına koyacağınız zaman hemen soyup koyun derim, limonda sürebilirsiniz biraz. Dr. oetkerin kabartmatozu paketi boyutlarında tart jöleleri var, meyvelere onuda sürebilirsiniz.

    YanıtlaSil