19 Ekim 2013 Cumartesi

KUŞBURNU MARMELATI

 
 
Malzemeler
1 kilo kuşburnu
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Kuşburunlarının dallarını temizleyin. Tencereye kuşburunlarını koyup üzerini bir karış geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. İyice yumuşayan kuşburunlarını robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz kuşburunlarını kevgire dökün. Kuşburunlarını kevgirden elinizle ovarak geçirin. Kuru olursa geçiremezseniz azcık su ekleyin. Kevgirden geçirdiğiniz kuşburnunu tencereye koyup üzerine toz şekeri ilave edip yarım saat ocakta kaynatın. Dibi tutmasın diye sık sık karıştırın. Sıcakken kavanozlara koyup ters çevirin.  
 

5 yorum:

  1. Çok ta severiiim, ellerine emeğine sağlık :)
    Robottan geçirmeden önce çekirdeklerini çıkarmadın mı?
    Hiç yapmadım ama kayınvalidem yapardı, haşladıktan sonra kevgirde sürttüre sürttüre çekirdeğinden ayırırdı, çekirdeği de dikenli gibi olduğundan eldivenle yapardı... o kadar zahmetli olduğunu gördükten sonra hazıra konmayı tercih etmiştim :)

    YanıtlaSil
  2. Selamünaleyküm teşekkürler tarif için ellerinize sağlık.. Resimlerdeki ve headerinizdaki etaminleriniz çok hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Emine teşekkür ederim. Şimdi yenilerini işliyorum, en kısa zamanda yeni etaminlerimde tariflerimi fotoğraflıyacağım.
    Banu yapımı biraz zahmetli, çekirdeklerini çıkarmadım, robottan geçirdikten sonra kevgire dökünce elinle iyice sürtünce çekirdeği orada kaldı zaten, annem eldiven taktı ellerini yakmasın diye ama, ben takmadan yaptım elimi yakmadı, tadı güzel gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. Canım ziyeretin beni çok mutlu etti teşekkür ederim.Marmelat nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka denemeli.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil