3 Eylül 2008 Çarşamba

ALİNAZİK



Malzemeler
6 adet patlican
500 gr kıyma
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet soğan
3-4 adet sivri ve kırmızı biber
pulbiber,kekik,tuz
1 çorba kaşığı tereyağ
3 diş sarımsak
Yapılışı
Patlicanları közleyip çatal yardımıyla ezin. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında kavurun. Biberleri ve kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Pişmesine yakın baharatını ve tuzunu ekleyin. Patlicanları hafif ısıtın havanda ezilmiş sarımsak ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıymayı döküp sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder