10 Eylül 2008 Çarşamba

MUZLU DONDURMA



Malzemeler
4 adet muz
1/2 limon suyu
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
Yapılışı
Muzların kabuklarını soyup limon suyuyla birlikte çatalla ezerek püre haline getirin. Kremayı pudra şekeriyle birlikte mikserde 5 dakika çırpın. Vanilyayı ve muz püresini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı buzluğa koyun. 2 saatte bir buzluktan çıkarıp mikserle 5 dakika çırpın. Bu işlemi 2 kere daha tekrarlayın. Yemeden 5 dakika önce buzluktan çıkarın. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

6 yorum:

  1. kokuları duydumda geldim canım..pizzamı diyeyim tatlımı ne istersem var..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok pratik ve çok güzel görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. dondurma denenecekkk

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel süslemişsin,ellerine sağlık...

    Serin serin,afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  5. selam,
    ne güzel görünüyorlar
    ellerine sağlık.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik canim
    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil