7 Eylül 2008 Pazar

ETLİ NOHUT



Herkez nohut pişirmesini biliyordur ama sitemizde bulunsun diye ekledik. Nohutları haşlarken miktarını fazla tutup birazını yemek yaptık kalan nohutları poşetleyip buzluğa kaldırdık. İstediğiniz zaman kullanılmaya hazır nohut elinizin altında oluyor.

Malzemeler
2 su bardağı nohut
350 gr dana eti
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı
Nohutları akşamdan suya koyun. Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Dana etini sıvıyağda kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Biber salçasını tuzu ve haşlanmış nohutları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak suyla bir taşım kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder