8 Eylül 2008 Pazartesi

BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI



Malzemeler
1 su bardağı buğday
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
2.5 litre su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
Buğdayları akşamdan sıcak suya koyup sabaha kadar şişmesini sağlayın. Sabah suyunu süzün.Buğdayları yumuşayıncaya kadar 2.5 litre sıcak suyla haşlayın. Ayrı bir tarafta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Haşlanan buğdayın suyundan bir iki kepçe alıp yoğurdun ılınmasını sağlayın. Yavaş yavaş yoğurtlu karışımı haşlanmış buğdayın üzerine dökün. Bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin. Tuzu önce atmayın çorbanız keser. Ocağın altını kapadıktan sonra kızdırılmış tereyağda naneyi yakıp üzerine dökün.

5 yorum:

  1. elıne saglık canım.bugun bu tarıfını yapcam.eskıden google aratırdım.sımdı once sana bakıyorum sende tarıf varmı dıye :)

    YanıtlaSil
  2. çorbanızı şimdi yaptım 2,5 litre su çok fazla geldi dolayısıyla tadı su gibi oldu emeğime yazık oldu

    YanıtlaSil
  3. Bu çorbayı hep bu ölçülerde yaparım, su gibi tadı olması mümkün değil, zaten yavan çorbadan hiç hoşlanmam, hatta bu ölçüdeki çorba hep katı katı olur. Buğday ölçü bardağım 250 ml'lik bardaktır. Buğdayı akşamdan iyi şişirememiş olabilirsiniz. Buğdayın akşamdan iyi şişmesi çok önemli. 5 litrelik tencerede her zaman bu ölçüde yaparım. Zaten 2,5 litre sıcak suda buğdayı haşlayın yazmışım, yani o su buharlaşıcakta zaten. Bu çorbanın ölçüleri tamdır.

    YanıtlaSil
  4. Evet tarifi guzel cimdi yapiyorum ama bencede su fazla ben 2lt koydum bakalim ve iki yemek kasigi un 2yumurta sarisi birdis sarimsak sonunda bakalim ;)

    YanıtlaSil
  5. Bencede fazla su 2 lt yeter 2yumurta sarisi2yemek k un sonuna dogru birdis sarinsak ;)

    YanıtlaSil