16 Eylül 2008 Salı

DONDURMALI İRMİK HELVASI



Malzemeler
1 su bardağı irmik
50 gr tereyağ
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
5-6 top vişneli dondurma
Yapılışı
Tereyağını eritip irmiği kavurun. Toz şeker ve sütü karıştırıp şekerin erimesini sağlayın. İrmik pembeleşmeye başlayınca sütlü şekeri üzerine dökün. Tamamen sütünü çekinceye kadar pişirin. Helvayı demlendirip soğumasını bekleyin. Soğuyan helvayı büyükçe bir kaseye dökün. Kaşık yardımıyla içini oyun. Boşalan içe vişneli dondurmayı yerleştirin. Kalan irmik helvasıyla dondurmanın üzerini kapatın. Sıkıca bastırın. Ters çevirip bekletmeden servis yapın.

7 yorum:

  1. ohh harika bişi bu :)

    ellerinize sağlık olsun..

    sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. selam canım.iki lezzet bir arada..nefis görünüyor.eline saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sunum harika olmuş, ellerine sağlık. Dondurma irmik helvasının lezzetine lezzet katıyor.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nane helvan harika canım,ellerine sağlık ve aşağıdaki herşey de harika olmuş,limonlu pelteye bayıldım,börek ,gözleme nefis,sütlaç çok şık canım,herbiri ayrı ayrı güzel olmuş.ellerine sağlık.iyi iftarlar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. hem dordurma ve helva hee daha ne olsun bayildim dogrusu.
    ellerine sağlık
    Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  6. Offf vallahi bu olay bitmiştir...Şahane bir görüntü,ellerine sağlık...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. selam,
    irmik helvasını pek sevmem un helvası favorimdir , ama dondurmalı daha önce yemiştim gerçekten güzel oluyor , seninki de çok hoş görünüyor ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil