8 Eylül 2008 Pazartesi

HAMSİLİ KAYGANA




Malzemeler
2 yumurta
10-15 adet tuzlu hamsi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
yeterince su
maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
Un ve mısır ununu karıştırın içerisine boza kıvamına gelinceye kadar su ekleyin. Boza kıvamına gelen karışıma yumurtaları ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanoz ve çok az tuz ekleyin. Tuzu fazla koymayın hamsiler tuzlu oluyor. Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Hamsilerin kılçıklarını temizleyip tavaya alın hafif kızarmaya başlayınca unlu karışımı üzerine döküp tavaya tamamen yayılmasını sağlayın. Kızarmaya başlayınca alt üst edip diğer tarafınıda kızartın.

2 yorum:

  1. Sevgili Nane bir pazar girmedim nete neler yapmışsın,çok güzel görünüyor hepsi de,ellerine sağlık.özellikle pilava bayıldım ve keklere.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. bayılırım hamsiye marketlerdeayıklanmış kılçığı alınmış dondurucu bölümünde satılıyor.bu şekilde yapmak için çok ideal.eşim bayılır hamsinin her türlüsüne

    YanıtlaSil