11 Eylül 2008 Perşembe

TAVUKLU ŞEHRİYELİ MERCİMEK ÇORBASI





Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, nane, tozpulbiber
1 adet havuç
2 litre su
Yapılışı
Tavuk göğsünü 2 litre suda havuçla birlikte haşlayın. Haşlanınca tavuğu sudan alın. Kaynayan tavuklu suya kırmızı mercimeği dökün. Kırmızı mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kırmızı mercimeği ocaktan alıp blandırdan geçirip tekrar ocağa alın. Kaynayan kırmızı mercimeğe tuzunu, tel şehriyeyi ve tiftiklediğiniz tavuk etlerini katın.
Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıvıyağda nane ve toz pulbiberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip bir taşım daha kaynatın.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Taze nane,sen bizim için bir ilksin.İlk yorumumuzu senden aldık ve çok sevindik.Biz de seni favorilerimize hemen ekledik.Gerçekten çok güzel tariflerin var!Tavuklu şehriye çorban da harika görünüyor!Ramazan ayında özellikle çorba tarifleri çok lazım oluyor!Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. merhabalar. nasılsınız. Sakızlı sütlacınıza bayıldım. İnanın tarifi okurken ve resmine bakarken ağzımda tadı belirdi sanki. Ellerinize sağlık. ... ha birde unutmadan o sağ alt köşede bulunan üç ayrı kedi resmi.. sizinmi. yokse benim tarçınımın ikiz kardeşimi.:)) benimde bir kedims var. Çok benziyor inanın.
    Görüşmek üzere bende beklerim..

    YanıtlaSil