8 Aralık 2009 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI



Malzemeler
1 tane küçük karnabahar
2 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
su
tuz
galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Karnabaharı büyük parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra kızartıcağınız büyüklüklerde kesin. Unu bir kaseye alıp suyla birlikte açın. Tuz ve yumurtaları katıp çırpın. Karnabaharları önce bulamaça daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.

29 yorum:

  1. enfes görünüyor canım. çok severim karnıbahar kızartmasını.
    ellerine sağlık:)

    YanıtlayınSil
  2. Canım ellerine sağlık bizim evdede çok sevilir öpüyorum...

    YanıtlayınSil
  3. bu lezzeti iyi bilirim.eline saglık canım.nefis görünüyor.sevgilerle

    YanıtlayınSil
  4. Nanem,çok severim karnabahar kızartmasını ama nedense pek yapmıyoruz..Sanırım benden başka seveni yok..))Ellerine sağlık canım,çokkk nefis görünüyor..Kocamn öpüyorum yanaklarından..Sevgilerle..

    YanıtlayınSil
  5. Annemin çok sık yaptığı bizimde çok severek yediğimiz bir yemek.Elinize yüreğinize sağlık.Mine

    YanıtlayınSil
  6. ELLERİNE SAGLIK MÜCVER GİBİ OLMUŞ

    YanıtlayınSil
  7. Selamlar arkadaşım, her ne kadar olanlar karşısında boğazım düğümlendiyse de bunları görünce iştahlanmamak elde değil, Allah ağız tadıyla yememizi nasip etsin.Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  8. işte bu tutmayın beni çok seviyorum bu tadı..
    birde üzerine yogurt off tutmayın sakın beni..

    YanıtlayınSil
  9. Sevgili taze nane evimizde karnıbaharın yemeği yenmez ancak kızartmasını çok seviyoruz. Galete unu ile denememiştim. Sayenizde öğrendim ilk fırsatta deneyeceğim.
    Ellerinize emeğinize sağlık.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlayınSil
  10. Offf canım ya en sevdiğim kızartma,ellerine sağlık....

    YanıtlayınSil
  11. hımmm çok severim karnıbahar kızartmasını,özellikle üzerinede sarımsaklı yoğurt oldumu bütün tabağı siler süpürürüm :)

    ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  12. biz ailecek bayılıyoruz buna.ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  13. ellerinize sağlık en sevdiim kızartma kış gelsin diye bekliyorumm o dereceee:))

    YanıtlayınSil
  14. Ellerine sağlık, ben sadece galeta unu ile yapıyordum.Deniyeceğim..

    YanıtlayınSil
  15. olsada yesem sımdı :)

    YanıtlayınSil
  16. ben karnabaharın yemeğini sevmem ama kızartmasına bayılırım .

    YanıtlayınSil
  17. Bu karnıbaharlara bayılıyorum ben :)
    ellerine sağlık canım,bende mimin var almaya geliver :)

    YanıtlayınSil
  18. yok böyle bir lezzet nasılda canım çekt şimdi karnabaharın hertürlü versiyonunu severim...

    YanıtlayınSil
  19. karnibaharin en cok bu seklini seviyorum, bana cocukluk günlerimi hatirlatiyor, yengem yapardi hep...
    nefis olmus, ellerine saglik canim

    YanıtlayınSil
  20. Ellerinize sağlık.Ben kızartıp yoğurt döküyorum öylede güzel oluyor

    YanıtlayınSil
  21. tam bir kış lezzeti nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlayınSil
  22. ah ah bayılırım karnıbaharın kızartmasına üzerinede sarımsaklı yoğurt tamamdır:))
    ellerine salık canım çıtır çıtır görünüyor

    YanıtlayınSil
  23. Canım,
    ellerine sağlık. Ben de bu tadı çok seviyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlayınSil
  24. ellerine sağlık harika olmuş ben sodayla karışım yapıp öyle kızartıyorum o şekildede dene derim
    tarif bende var canım
    sevgiylekal

    YanıtlayınSil
  25. canım çok severim geçen gün yine yaptım karnıbaharı ama fırında farklı bir sosla yakında ekleyeceğim inşallah
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  26. Çok faydalıdır ve ben çok severim canım

    YanıtlayınSil
  27. Hayallah hangisine yorum bırakacağımı bilemedim. Piruhi deyince anneannemi anımsadım, karnabahar kızartmasını da çocukken çok severdim. Neler hatırlattın bana komşum!

    YanıtlayınSil