8 Aralık 2009 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI



Malzemeler
1 tane küçük karnabahar
2 tane yumurta
2 çorba kaşığı un
su
tuz
galeta unu
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Karnabaharı büyük parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra kızartıcağınız büyüklüklerde kesin. Unu bir kaseye alıp suyla birlikte açın. Tuz ve yumurtaları katıp çırpın. Karnabaharları önce bulamaça daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.

29 yorum:

  1. enfes görünüyor canım. çok severim karnıbahar kızartmasını.
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık bizim evdede çok sevilir öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Çok severim...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. bu lezzeti iyi bilirim.eline saglık canım.nefis görünüyor.sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. Nanem,çok severim karnabahar kızartmasını ama nedense pek yapmıyoruz..Sanırım benden başka seveni yok..))Ellerine sağlık canım,çokkk nefis görünüyor..Kocamn öpüyorum yanaklarından..Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  6. Annemin çok sık yaptığı bizimde çok severek yediğimiz bir yemek.Elinize yüreğinize sağlık.Mine

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAGLIK MÜCVER GİBİ OLMUŞ

    YanıtlaSil
  8. Selamlar arkadaşım, her ne kadar olanlar karşısında boğazım düğümlendiyse de bunları görünce iştahlanmamak elde değil, Allah ağız tadıyla yememizi nasip etsin.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. işte bu tutmayın beni çok seviyorum bu tadı..
    birde üzerine yogurt off tutmayın sakın beni..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili taze nane evimizde karnıbaharın yemeği yenmez ancak kızartmasını çok seviyoruz. Galete unu ile denememiştim. Sayenizde öğrendim ilk fırsatta deneyeceğim.
    Ellerinize emeğinize sağlık.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  11. Offf canım ya en sevdiğim kızartma,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  12. hımmm çok severim karnıbahar kızartmasını,özellikle üzerinede sarımsaklı yoğurt oldumu bütün tabağı siler süpürürüm :)

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. biz ailecek bayılıyoruz buna.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık en sevdiim kızartma kış gelsin diye bekliyorumm o dereceee:))

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık, ben sadece galeta unu ile yapıyordum.Deniyeceğim..

    YanıtlaSil
  16. ben karnabaharın yemeğini sevmem ama kızartmasına bayılırım .

    YanıtlaSil
  17. Bu karnıbaharlara bayılıyorum ben :)
    ellerine sağlık canım,bende mimin var almaya geliver :)

    YanıtlaSil
  18. yok böyle bir lezzet nasılda canım çekt şimdi karnabaharın hertürlü versiyonunu severim...

    YanıtlaSil
  19. karnibaharin en cok bu seklini seviyorum, bana cocukluk günlerimi hatirlatiyor, yengem yapardi hep...
    nefis olmus, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize sağlık.Ben kızartıp yoğurt döküyorum öylede güzel oluyor

    YanıtlaSil
  21. tam bir kış lezzeti nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  22. ah ah bayılırım karnıbaharın kızartmasına üzerinede sarımsaklı yoğurt tamamdır:))
    ellerine salık canım çıtır çıtır görünüyor

    YanıtlaSil
  23. Canım,
    ellerine sağlık. Ben de bu tadı çok seviyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  24. ellerine sağlık harika olmuş ben sodayla karışım yapıp öyle kızartıyorum o şekildede dene derim
    tarif bende var canım
    sevgiylekal

    YanıtlaSil
  25. canım çok severim geçen gün yine yaptım karnıbaharı ama fırında farklı bir sosla yakında ekleyeceğim inşallah
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Çok faydalıdır ve ben çok severim canım

    YanıtlaSil
  27. Hayallah hangisine yorum bırakacağımı bilemedim. Piruhi deyince anneannemi anımsadım, karnabahar kızartmasını da çocukken çok severdim. Neler hatırlattın bana komşum!

    YanıtlaSil